Cozonac cu nuca si mac
Ingrediente
4
Pentru aluat :
Preparare
Preparare20 min
Gătire15 min
- Se framanta aluatul si se lasa la crescut.Se poate face un singur cozonac gros ,sau doi mai subtiri asa cum .
- Pentru umplutura am pus 100g nuca amestecata cu zahar pudra dupa gust ,cu o lingurita de cacao si albusul de la 1 ou ( cel ramas de la aluat).Am impartit aluatul si am pus pe o foaie umplutura de nuca . 50 g de mac l-am dat putin prin rasnita ,amestecat cu 2lg de zahar si fiert in putin lapte .
- Pus cozonacul intr-o tava mai ingusta si l-am lasat inca 20 min la crescut ,apoi uns cu ou si l-am dat la cuptor o ora la foc incet.In cuptor pun intotdeauna o oala mica cu apa ,aburul face coaja moale si subtire.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
13/08/2013
Reteta este foarte buna ...m.a ajutat mult ! multumesc
am gătit această rețetă