Petitchef

Cannoli

Merita, foarte buni!

Desert
8 porții
30 min
1 h 30 m
Dificil

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Ingrediente cremă:

Preparare

  • Se amestecă făina cu cacao, cafea, zahăr şi un praf de sare. Se face o gropiţă în mijloc şi se pune untul tăiat bucăţele. Se amestecă bine untul cu făina, iar apoi se pune vinul.

    Se frămână un aluat elastic, care se pune la odihnit pentru 1 oră în frigider învelit în hârtie de copt.
  • Se prepară crema: ricotta se amestecă cu zahărul cu ajutorul unui mixer.

    Se adaugă fructele confiate, esenţa de portocale şi scorţişoara. Se bagă şi crema în frigider pentru 1 oră.
  • Se pune ulei într-o cratiţă la încins. Se întinde coca în foaie subţire unde s-a presărat făină din abundenţă. Se taie cu un pahar mai larg discuri de aprox. 9 cm.

    Formele de rulouri se ung cu ulei. Se înfăşoară coca pe forme, iar unde se petrece se unge cu albuş bătut. Se prăjesc cojile în uleiul încins bine.
  • Când sunt rumenite pe toate părţile, se scot pe hârtie absorbantă. Se scoate uşor forma când s-au răcorit puţin şi se continuă până se termină coca.

    Când s-au răcit cojile bine, se umplu, cu ajutorul unui sac de bucătărie, cu crema deja pregătită.


Întrebări:




Comentarii (20):

Elena, 13/11/2018

Buonissimo!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/08/2013

O sa incerc reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/08/2013

Da e adevarat sunt f. bune.Am invatat sa le fac in Sicilia.Recomand celor care vor sa incerce sa utilizeze branza proaspata romaneasca amestecata cu urda si nu ricotta care se gaseste in magazine.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 13/01/2016

EXPRIMARE.....nota 2: EXPLICATII ....nota 2.......PRAJEALA.......NOTA 2 !!!!!! intr-un cuvant : GROAZNIC !

(0) (0) Abuz
13/01/2016

Great, ar spune englezul. Eu mai adaug un a!

(1) (0) Abuz
26/09/2013

SUPER

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Foarte buna?

(0) (0) Abuz
19/08/2013

Super!!!

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Trebuie incercat

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Minunate

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Holy Cannoli! Holy Cannoli!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează