Cannoli

Merita, foarte buni!
Ingrediente
8
Pentru aluat:
Ingrediente cremă:
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 h 30 m
- Se amestecă făina cu cacao, cafea, zahăr şi un praf de sare. Se face o gropiţă în mijloc şi se pune untul tăiat bucăţele. Se amestecă bine untul cu făina, iar apoi se pune vinul.
Se frămână un aluat elastic, care se pune la odihnit pentru 1 oră în frigider învelit în hârtie de copt. - Se prepară crema: ricotta se amestecă cu zahărul cu ajutorul unui mixer.
Se adaugă fructele confiate, esenţa de portocale şi scorţişoara. Se bagă şi crema în frigider pentru 1 oră. - Se pune ulei într-o cratiţă la încins. Se întinde coca în foaie subţire unde s-a presărat făină din abundenţă. Se taie cu un pahar mai larg discuri de aprox. 9 cm.
Formele de rulouri se ung cu ulei. Se înfăşoară coca pe forme, iar unde se petrece se unge cu albuş bătut. Se prăjesc cojile în uleiul încins bine. - Când sunt rumenite pe toate părţile, se scot pe hârtie absorbantă. Se scoate uşor forma când s-au răcorit puţin şi se continuă până se termină coca.
Când s-au răcit cojile bine, se umplu, cu ajutorul unui sac de bucătărie, cu crema deja pregătită.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Elena
Buonissimo!!!
am gătit această rețetă
anonymous
O sa incerc reteta
am gătit această rețetă
anonymous
Da e adevarat sunt f. bune.Am invatat sa le fac in Sicilia.Recomand celor care vor sa incerce sa utilizeze branza proaspata romaneasca amestecata cu urda si nu ricotta care se gaseste in magazine.
am gătit această rețetă
C
cris_nedelcovici
EXPRIMARE.....nota 2: EXPLICATII ....nota 2.......PRAJEALA.......NOTA 2 !!!!!! intr-un cuvant : GROAZNIC !
anonymous
Great, ar spune englezul. Eu mai adaug un a!
anonymous
SUPER
anonymous
Foarte buna?
anonymous
Super!!!
anonymous
Trebuie incercat
anonymous
Minunate
Punctează această reţetă