Se amestecă făina cu cacao, cafea, zahăr şi un praf de sare. Se face o gropiţă în mijloc şi se pune untul tăiat bucăţele. Se amestecă bine untul cu făina, iar apoi se pune vinul.
Se frămână un aluat elastic, care se pune la odihnit pentru 1 oră în frigider învelit în hârtie de copt.
Se prepară crema: ricotta se amestecă cu zahărul cu ajutorul unui mixer.
Se adaugă fructele confiate, esenţa de portocale şi scorţişoara. Se bagă şi crema în frigider pentru 1 oră.
Se pune ulei într-o cratiţă la încins. Se întinde coca în foaie subţire unde s-a presărat făină din abundenţă. Se taie cu un pahar mai larg discuri de aprox. 9 cm.
Formele de rulouri se ung cu ulei. Se înfăşoară coca pe forme, iar unde se petrece se unge cu albuş bătut. Se prăjesc cojile în uleiul încins bine.
Când sunt rumenite pe toate părţile, se scot pe hârtie absorbantă. Se scoate uşor forma când s-au răcorit puţin şi se continuă până se termină coca.
Când s-au răcit cojile bine, se umplu, cu ajutorul unui sac de bucătărie, cu crema deja pregătită.
Da e adevarat sunt f. bune.Am invatat sa le fac in Sicilia.Recomand celor care vor sa incerce sa utilizeze branza proaspata romaneasca amestecata cu urda si nu ricotta care se gaseste in magazine.
Comentarii (20):
Buonissimo!!!
O sa incerc reteta
Da e adevarat sunt f. bune.Am invatat sa le fac in Sicilia.Recomand celor care vor sa incerce sa utilizeze branza proaspata romaneasca amestecata cu urda si nu ricotta care se gaseste in magazine.
EXPRIMARE.....nota 2: EXPLICATII ....nota 2.......PRAJEALA.......NOTA 2 !!!!!! intr-un cuvant : GROAZNIC !
Great, ar spune englezul. Eu mai adaug un a!
SUPER
Foarte buna?
Super!!!
Trebuie incercat
Minunate