Briose cu rodie si sirop de capsuni
Briose roz si pufoase, cu sirop de capsuni si rodie.
Ingrediente
10
Pentru aluat :
Pentru crema :
Preparare
Preparare45 min
Gătire15 min
- Preparare aluat :
Pentru pregatirea aluatului este necesar ca ouale sa fie reci, scoase din frigider in momentul in care se incepe mixarea ingredientelor.
Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste, apoi se lasa la racit cateva minute.
Albusurile de ou se pun intr-un alt vas si se bat bine cu telul impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar. Acestea se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
Peste bezea se toarna incet untul racit si se amesteca. Se adauga esenta si siropul de capsuni.
Se incorporeaza incet faina cernuta si praful de copt, amestecand cu o lingura sau spatula pana cand aluatul devine omogen.
Aluatul se pune in forme de briose si se baga in cuptor timp de 15 minute. - Preparare crema :
Intr-un vas se mixeaza cele 250 de grame de mascarpone, aproximativ 3 minute.
Se adauga zaharul si smantana si se amesteca in continuare.
Se adauga apoi o lingura de sirop de capsuni. - Dupa ce se scot din cuptor, briosele se lasa la racit 30 de minute. In tot acest timp, crema se va pastra la frigider. Dupa ce s-au racit, briosele se orneaza cu crema, apoi se stropesc cu suc si seminte de rodie.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Punctează această reţetă