Petitchef

Amandine

Desert
6 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru glazura:

Pentru decor:

Preparare

  • 1. BLAT: se separa si se bat spuma albusurle. In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga bicarbonatul stins si apoi faina. In aceasta compozitie se adauga si se omogenizeaza bine spuma de albusuri, cele 100g de cacao si cateva linguri de sirop de zahar ars (atat cat permite compozitia). Se toarna compozitia intr-un vas mediu, uns si tapetat si se da la cuptor.
    2. CREMA: se freaca galbenusurile cu zaharul iar untul se taie cubulete si se fieb toate pe baia de apa pana devine crema. Se da la o parte si se adauga romul si cacaoa dupa care se lasa sa se raceasca.
    3. GLAZURA: se amesteca zaharul cu praful de cacao, se dilueaza cu 6 linguri de apa si se fierb sa se lege.Cand se da la o parte de pe foc se adauga untul.
    4. Intr-un ibric se ard 4 linguri de zahar pana devine maroniu si se sing cu o cana de apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul si se stinge focul. Se adauga romul.
    5. Se taie blatul de amandine in trei, se insiropeaza si se acopera cu crema pana la ultima felie. Apoi se taie in patrate si se acopera fiecare bucatica cu glazura. Se decoreaza cu frisca si bucati de ciocolata.


Întrebări:




Comentarii (17):

21/06/2015

Foarte buna Prajitura favorita a familiei

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/06/2015

O fi gustoasa dar, aspectul lasa de dorit

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
14/06/2015

Este o prajitura veche dar f. gustoasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/06/2015

Delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/06/2015

Delicioasa... delicioasa... delicioasa! :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
giculina, 18/02/2016

Nu prea arata bine dar pana la urma gustul conteaza.

(0) (0) Abuz
16/06/2015

O s o incerc.Pare apetisanta.

(0) (1) Abuz
15/06/2015

Delicios

(0) (1) Abuz
14/06/2015

CRED CA ESTE DELICIOS,MULTUMESC..!

(0) (1) Abuz
14/06/2015

Super

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Red velvet de halloween
Red velvet de halloween
10 porții
7 h 20 m
Dificil
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează