1. BLAT: se separa si se bat spuma albusurle. In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga bicarbonatul stins si apoi faina. In aceasta compozitie se adauga si se omogenizeaza bine spuma de albusuri, cele 100g de cacao si cateva linguri de sirop de zahar ars (atat cat permite compozitia). Se toarna compozitia intr-un vas mediu, uns si tapetat si se da la cuptor. 2. CREMA: se freaca galbenusurile cu zaharul iar untul se taie cubulete si se fieb toate pe baia de apa pana devine crema. Se da la o parte si se adauga romul si cacaoa dupa care se lasa sa se raceasca. 3. GLAZURA: se amesteca zaharul cu praful de cacao, se dilueaza cu 6 linguri de apa si se fierb sa se lege.Cand se da la o parte de pe foc se adauga untul. 4. Intr-un ibric se ard 4 linguri de zahar pana devine maroniu si se sing cu o cana de apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul si se stinge focul. Se adauga romul. 5. Se taie blatul de amandine in trei, se insiropeaza si se acopera cu crema pana la ultima felie. Apoi se taie in patrate si se acopera fiecare bucatica cu glazura. Se decoreaza cu frisca si bucati de ciocolata.
Comentarii (17):
Foarte buna Prajitura favorita a familiei
O fi gustoasa dar, aspectul lasa de dorit
Este o prajitura veche dar f. gustoasa.
Delicioasa.
Delicioasa... delicioasa... delicioasa! :D
Nu prea arata bine dar pana la urma gustul conteaza.
O s o incerc.Pare apetisanta.
Delicios
CRED CA ESTE DELICIOS,MULTUMESC..!
Super