Petitchef

Amandine, adevarate...

Desert
7 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

7

Crema, ganache de ciocolata cu lapte:

Blatul se taie in trei felii egale, care se insiropeaza din belsug cu urmatorul sirop:

Preparare

  • Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza. Albusurile se bat cu zaharul pana cand acesta se topeste si rezulta o bezea tare.
  • Se adauga apa si galbenusurile si se amesteca usor cu o lingura, "pale-pale". Se presara apoi usor faina si cacaua si se mixeaza la viteza mica. Rezulta o compozitie fluida care se toarna intr-o tava -bine tapetata cu unt si faina si se coace in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.
  • Pe foc mic, se infierbanta frisca lichida in care se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana cand aceasta se topeste, avad grija sa nu fiarba. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se mixeaza pana cand isi mareste volumul si se obtine o crema pufoasa.
  • Se fierbe apa cu zaharul pana cand acesta se topeste, se ia de pe foc si, cand se mai racoreste, se adauga esenta de rom. A mai adaugat si niste resturi de glazura de ciocolata pe care o aveam prin congelator si am obtinut astfel un sirop mai bronzat si putin mai gros. Se monteaza amandina int-un "inel" patrat. Se distribuie in mod egal crema pe primele doua blaturi, nu inainte de a opri vreo 2-3 linguri pentru decorul final. Se baga in frigider pentru o ora sau doua, pana se intareste crema si siropul patrunde bine in blat. Apoi se taie in cuburi cu latura de aproximativ 5 cm.
  • Se fierbe zaharul cu apa. Se aduna cu grija spuma care se formeaza la suprafata si se sterg marginile vasului cu o pensula umezita. Cand siropul este legat se adauga mierea si zeama de lamaie si se opreste focul. Se toarna siropul intr-un vas rece, tinut din timp la frigider, si se mixeaza la viteza mare pana cand se albeste si incepe sa se intareasca. Practic, se zahariseste.
  • Se adauga cacaua cernuta, obtinand astfel delicioasa glazura a amandinei. Se topeste fondantul pe baie de aburi pana se aduce la consistenta la care poate fi turnat peste fiecare amandina. Daca este prea gros, se adauda 1-2 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine. Natasha, multumesc pentru reteta de fondant.
  • Se stropesc amandinele cu glazura de ciocolata neagra si/sau cu cate un mot din crema oprita. Se servesc cu maaare grija avand in vedere ca fiecare bucatica dauneaza grav siluetei.


Poze

Amandine, adevarate...
Amandine, adevarate... - poza 2
Amandine, adevarate... - poza 3
Amandine, adevarate... - poza 4
Amandine, adevarate... - poza 5

Întrebări:




Comentarii (52):

elvira_a2023_2
elvira_a2023_2, 11/11/2023

O reteta de nota 11.
De la început am făcut reteta asta,totdeauna mi-au ieșit excelent.

poza de elvira_a2023_2
am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
elvira_a2021, 13/06/2023

Cea mai buna teteta de amandine dintre toate care se postează. Este părerea mea și a celor care au mâncat amandine făcute de mine .Felicitări!

poza de elvira_a2021
am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/06/2015

Super ,asta da amandina , scuze Teo ale tale arata oribile.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2015

Cautam crema pentru amandine...aici am gasit o rteta foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2014

Super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2013

Gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/11/2013

Smechera rau reteta !!! m-am batut putin cu fondantul .. dar urmatoarea data sigur imi iese perfect ! :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/11/2013

Super tare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/09/2013

Foarte buna!mai buna decat cea pe care o mancam la cofetarie cand eram copil

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/08/2013

Perfecte! Mii de multumiri pt reteta!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Napolitain de casa
Napolitain de casa
8 porții
3 h 10 m
Ușor
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează