Visinata
Ingrediente
Preparare
- Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare grija sa nu sfarame intr-o damigeana de sticla in straturi alternative visine-zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie cu zahar.
- Se inchide foarte bine damigeana si se lasa la macerat cca o saptamana,pana cand zaharul se topeste formandu-se siropul.In tot acest timp zilnic damigeana trebuie scuturata bine pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul.
- Cand s-a topit zaharul si siropul este gata format se va adauga alcoolul sau vodca si se mai lasa cca 3 saptamani ,timp in care se va agita la doua zile si se va pastra de aceasta data la loc intunecat si mai racoros adaug si putin sirop de visine preparat separat pentru aroma.
- Daca vi se pare prea dulce visinata mai adaugati putin alcool sau vodca,iar daca vi se pare prea tare mai adaugati putin sirop de visine,depinde de gustul fiecaruia.Cand este gata se trage cu mare grija in sticle (nu trebuie agitat prea tare continutul),iar visinele se pot folosi la prajituri sau diferite dulciuri.
Întrebări
Mi-a iesit visinata extrem de tare.ce trebuie sa fac acum?Am pus 1l de sirop visine din comert, dar parca nici n-ar fi.Pot pune apa fiarta si racita?sau pot pune mai mult sirop din comert?sau pot pune sirop (apa+zahar)fierte si racite?va rog un raspuns urgent! multumec anticipat! Anca
Draga Anca trebuie sa mai pui zahar sau sirop dupa gust.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Reteta este buna. Eu am adaptat-o un pic si am adaugat 700gr de zahar la fiecare 1 kg de visine. Am folosit tot alcool de 90gr, dar in plus, la sfarsit am adaugat putina votca Grey Goose cu aroma de cirese negre. Este o votca scumpa, dar da visinatei o aroma deosebita. Incercati!
Am pus 3 kg de visine....daca vreau sa pun mai mult alcool sa iasa mai multa visinata , trebuie sa pun mai mult zahar sa se faca mai mult sirop ?
Da, reteta este foarte buna. Si eu folosesc alcool dublu rafinat, de 90 grade, las visinata un an in damigeana (nu mai mult, caci se sparge pulpa si se face mult borhot...), eu mai adaug putin sirop de mure facut fara alcool, la circa o luna de zile, caci murele se coc mai tarziu. Sa filtrati ,bine siropul de mure, de circa 5 ori, caci murele au niste perisori care nu trebuie sa ajunga in visinata. Fac asta pt a da o culoare extraordinara...
Am consumat lichidul de la visinata si au ramas visinile.Pot turna peste ele din nou alcool?Cate grade sa aibe?
Suna bine!! dar ATENTIE mare...nu puneti alcoolul direct! diluati alcoolul inainte sa l puneti peste sirop altfel visinele se vor oparii de la alcool si siropul din visine nu va mai iesi in visinata ..visinele se vor zbarcii