Briose cu ciocolata neagra si cafea
Briose pufoase cu cacao, crema de cafea si ciocolata neagra.
Ingrediente
12
Pentru Aluat :
Pentru Crema :
Preparare
Preparare30 min
Gătire15 min
- Preparare Aluat :
Pentru inceput se pune untul cubulete intr-un vas mic pe foc si se lasa pana se topeste, amestecand in continuu.
Dupa ce untul s-a topit, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Cele 4 oua (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se pun intr-un vas inalt si se bat cu mixerul la viteza mare pana devin o spuma consistenta.
Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se continua mixarea ingredientelor.
Untul topit se toarna incet in compozitie, apoi se adauga esenta de vanilie.
Faina, cele trei linguri de cacao si praful de copt se cern usor in vas si se omogenizeaza impreuna cu restul ingredientelor.
Compozitia se pune in tava de copt, si se baga in cuptorul incins.
Briosele se coc timp de 15 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit cateva minute. - Preparare Crema :
Se mixeaza cele 250 de grame de mascarpone impreuna cu 2 linguri de zahar pudra pana se obtine o crema tare.
In crema de mascarpone se adauga 4 lingurite de cafea solubila si se amesteca totul bine.
Briosele se orneaza cu crema si ciocolata Heidi Dark Coffee data prin razatoare.
Pentru un design interesant si pentru mai multa savoare se poate adauga si cate o bucata de ciocolata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
M
madalina_ioana_1989,
17/05/2018
Super ok! Eu in mascarpone pun si 2 lingurițe de nutella. Cele mai bune briose facute pana acum!
am gătit această rețetă

L
28/12/2014
In loc de crema cu mascarpone as pune crema mousse de ciocolata putin mentolata sau cu rom dar depinde de gustul fiecaruia.