Petitchef

Terina cu cartofi si branza

Antreuri
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor
430 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

  • Se aleg cartofi noi mici (daca sunt mari se taie), se spala bine si se pun la fiert timp de 20 minute. Intre timp se bat spuma (ca pt. omleta) cele 5 oua si se adauga treptat smantana si branza data prin razatoare e amesteca bine si se adauga sare, piper, patrunjel, marar. Cine doreste poate adauga si ardei iute rosu. Se scurg cartofii si se unge o terina cu unt. Apoi se aseaza cartofii pe toata suprafata terieni si se toarna deasupra compozitia de oua si branza. Se da la cuptor pentru 20 minute (sau pana se rumeneste) la cca. 180 grade. Se serveste calda cu un pic de smantana deasupra, dar e gustoasa si rece.
    Pentru deasupra se poate face un sos de rosii: 5 rosii medii, curatate de coaja si taiate marunt se pun in ulei de masline fierbinte la scazut.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 430Kcal
  • Carbo: 26.7g
  • Grăsimi: 25.6g
  • Grăsimi sat.: 13.8g
  • Proteine: 22.4g
  • Fibre: 1.9g
  • Zahăr: 3.4g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (263g)

Rețete inrudite

YouTube

Terina cu somon


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Terina cu somon
Terina cu somon
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează