Pentru fabricare avem nevoie de o cutie , de preferinta de lemn , pe care o tapetam cu hartie de copt. Mie cutia mi-a facut-o sotul dupa dimensiunile ce i le-am cerut ,astfel incat sa pot taia turronul de marimea unei tablete de ciocolata .
Din aceasta cantitate ies aproximativ 10-12 tablete groase de 1-1,5 cm .
Deci sa trecem la preparare: Alunele se curata de coaja si se pun intr-o tava care se baga la cuptor la 150 grade timp de 8-10 minute sa se prajeasca un pic. Se scot si se lasa la racit. Ciocolata se pune toata intr-un bol si se baga la microunde, pentru inceput 1 min, verificand din cand in cand ,iar daca nu s-a topit de tot se mai baga pana cand s-a topit 3/4 din ea .
Se scoate si se amesteca bine pana cand s-a topit in intregime. Se pune crema praline intr-un bol. Se toarna ciocolata peste praline si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga alunele reci si se amesteca bine. Atentie aveti nevoie de un bol mare si de o lingura pe masura.
Se toarna toata compozitia in cutia de lemn tapetata cu hartie de copt si se lasa asa la temperatura camerei timp de 24 ore. Dupa 24 de ore se poate scoate din cutie, se indeparteaza hartia si se poate taia in tablete , apoi in patratele pentru servit sau dupa preferinta fiecaruia.
Este un gen de ciocolata un pic mai moale decat cea obisnuita .Daca doriti sa fie mai tare , puneti mai multa ciocolata si mai putina crema praline, respectand cantitatea finala.
Se pastreaza la temperatura camerei , iar daca ati folosit un bol curat, lingura curata si ingrediente cumparate , adica ma refer ca crema praline nu ati facut-o in casa, se pastreaza perfect 6 luni , imbracat cu staniol.