Petitchef

Turron de praline cu ciocolata

Altele
4 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru fabricare avem nevoie de o cutie , de preferinta de lemn , pe care o tapetam cu hartie de copt. Mie cutia mi-a facut-o sotul dupa dimensiunile ce i le-am cerut ,astfel incat sa pot taia turronul de marimea unei tablete de ciocolata .
  • Din aceasta cantitate ies aproximativ 10-12 tablete groase de 1-1,5 cm .
  • Deci sa trecem la preparare:
    Alunele se curata de coaja si se pun intr-o tava care se baga la cuptor la 150 grade timp de 8-10 minute sa se prajeasca un pic. Se scot si se lasa la racit.
    Ciocolata se pune toata intr-un bol si se baga la microunde, pentru inceput 1 min, verificand din cand in cand ,iar daca nu s-a topit de tot se mai baga pana cand s-a topit 3/4 din ea .
  • Se scoate si se amesteca bine pana cand s-a topit in intregime. Se pune crema praline intr-un bol. Se toarna ciocolata peste praline si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga alunele reci si se amesteca bine. Atentie aveti nevoie de un bol mare si de o lingura pe masura.
  • Se toarna toata compozitia in cutia de lemn tapetata cu hartie de copt si se lasa asa la temperatura camerei timp de 24 ore. Dupa 24 de ore se poate scoate din cutie, se indeparteaza hartia si se poate taia in tablete , apoi in patratele pentru servit sau dupa preferinta fiecaruia.
  • Este un gen de ciocolata un pic mai moale decat cea obisnuita .Daca doriti sa fie mai tare , puneti mai multa ciocolata si mai putina crema praline, respectand cantitatea finala.
  • Se pastreaza la temperatura camerei , iar daca ati folosit un bol curat, lingura curata si ingrediente cumparate , adica ma refer ca crema praline nu ati facut-o in casa, se pastreaza perfect 6 luni , imbracat cu staniol.


Poze

Turron de praline cu ciocolata
Turron de praline cu ciocolata - poza 2
Turron de praline cu ciocolata - poza 3
Turron de praline cu ciocolata - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Praliné (pasta de praline)
Praliné (pasta de praline)
5 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
8 porții
31 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Coeurs fondants cu praline de ciocolata
Coeurs fondants cu praline de ciocolata
4 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează