Incalziti cuptorul la 170 grade C . Topiti ciocolata la bain-marie sau microunde. Separati ouale. Bateti spuma, cu mixerul, untul cu zaharul pudra si vanilia. Adaugati ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.
Bateti spuma albusurile cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului, si adaugati 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind de data asta o spatula. Adaugati faina, cernuta in prealabil, putin cate putin.
Amestecati usor si restul de spuma de albusuri. Puneti compozitia intr-o forma cu diam. de 24 cm. si coaceti 40-45 de minute.
Dupa racire, taiati blatul in doua: Incalziti dulceata de caise si ungeti cu jumatate din ea primul blat. Adaugati deasupra al doilea blat si ungeti-l cu restul de dulceata.
Topiti ciocolata si turnati-o cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini . Puneti tortul la frigider pentru cca. 15 minute, dupa care glazurati-l cu crema de cacao.
Formati cu o lingura pe suprafata tortului mici vartejuri, pentru a crea aspectul marmorat.
Comentarii:
Ce tort bun si rapid! Iorgovan inseamna liliac in sarba!