Tort sacher
Ingrediente
8
Pentru blat:
Pentru ornat:
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Incalziti cuptorul la 170 grade C . Topiti ciocolata la bain-marie sau microunde. Separati ouale. Bateti spuma, cu mixerul, untul cu zaharul pudra si vanilia. Adaugati ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.
- Bateti spuma albusurile cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului, si adaugati 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind de data asta o spatula. Adaugati faina, cernuta in prealabil, putin cate putin.
- Amestecati usor si restul de spuma de albusuri. Puneti compozitia intr-o forma cu diam. de 24 cm. si coaceti 40-45 de minute.
- Dupa racire, taiati blatul in doua:
Incalziti dulceata de caise si ungeti cu jumatate din ea primul blat. Adaugati deasupra al doilea blat si ungeti-l cu restul de dulceata. - Topiti ciocolata si turnati-o cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini . Puneti tortul la frigider pentru cca. 15 minute, dupa care glazurati-l cu crema de cacao.
- Formati cu o lingura pe suprafata tortului mici vartejuri, pentru a crea aspectul marmorat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: