Tort sacher

Altele
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru ornat:

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Incalziti cuptorul la 170 grade C . Topiti ciocolata la bain-marie sau microunde. Separati ouale. Bateti spuma, cu mixerul, untul cu zaharul pudra si vanilia. Adaugati ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.
  • Bateti spuma albusurile cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului, si adaugati 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind de data asta o spatula. Adaugati faina, cernuta in prealabil, putin cate putin.
  • Amestecati usor si restul de spuma de albusuri. Puneti compozitia intr-o forma cu diam. de 24 cm. si coaceti 40-45 de minute.
  • Dupa racire, taiati blatul in doua:
    Incalziti dulceata de caise si ungeti cu jumatate din ea primul blat. Adaugati deasupra al doilea blat si ungeti-l cu restul de dulceata.
  • Topiti ciocolata si turnati-o cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini . Puneti tortul la frigider pentru cca. 15 minute, dupa care glazurati-l cu crema de cacao.
  • Formati cu o lingura pe suprafata tortului mici vartejuri, pentru a crea aspectul marmorat.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Ce tort bun si rapid! Iorgovan inseamna liliac in sarba!

abuz