Azi va propun Supa de spanac, supa pe care mama mea o facea primavare, pentru ca atunci il avea in gradina, acum spanacul se gaseste mai tot anul, asa ca un plus de fier si multe vitamine nu strica...
Aceasta supa putin picanta si cu gust catifelat, este destul de consistenta, foarte simplu si rapid de facut, o salvare cand sunteti in criza de timp iar felul doi poate fi si ceva mai usor...
Spalam frunzele de spanac in apa rece, le scurgem si doar le rupem in bucati mai mici. Punem la fiert cam 2 litri de apa, punem frunzele de spanac in apa sarata, cand incepe sa fiarba.
In uleiul incins prajim foarte putin faina, punem boia de ardei si stingem repede cu apa rece amestecand continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase, punem peste spanac lasam sa fiarba pana zdrobim usturoiul, poate fi si mujdei (daca aveti timp de el !)
Adaugam usturoi si smantana, otet si sare dupa gustul vostru...si...gata supa in maxim 15-20.
Tare buna supa asta.....merge foarte bine cu paine prajita sau crutoane pe care le puteti face din painea ramasa din ziua precedenta, taiata bucatele mici, prajita in cuptor la 150 grade 20-30 minute, stropita cu unt, ulei sau natur'.
Comentarii:
SUPER!
Este excelenta!
Cred ca este fff buna am sa o fac cat mai repede!
Delicioasa reteta
Sunt sigura ca e foarte buna. Voi incerca.
Ok
Arata foarte bine, nu am incercat varianta asta pana acum dar cu siguranta am sa o fac cat de curand...multumesc pentru reteta.
Foarte buna. eu nu prajesc faina, o amestec cu iaurt integral in loc de smantana si nu adaug otet. respectele mele pt toti cei care gatesc acasa.
Atentie, calorii cu tona!!!!!