Apa si otetul se fierb ,iar solutia obtinuta se va lasa la racit. Scrumbia se curata de putinii solzisori pe care ii are,de intestine,se inlatura marginea cozii si capul,se spala foarte bine,se zvanta si se taie in bucati de cca 2-3 cm grosime.
Se aseaza bucatile de scrumbie intr-o cratita astfel: un rand de scrumbie, un rand de sare grunjoasa,ultimul strat fiind de sare si se va lasa pana a doua zi in frigider. Puteti pune sare cat de multa deoarece scrumbia isi ia sare doar atat cat ii trebuie.
A doua zi bucatile de scrumbie se spala de sare si se lasa la scurs.
Pe fundul borcanelor asezam cateva rondele de ceapa, putin morcov ras,bucati de peste,iar deasupra din nou ceapa,morcov,apoi cateva boabe de piper,boabe de coriandru, boabe de mustar , foi de dafin , se toarna solutia racita si se infileteaza borcanele.
Daca este racoare borcanele stau bine in camara,in beci sau in balcon ,iar daca nu aveti aceasta posibilitate atunci tineti borcanele in frigider.
Comentarii:
Foarte buna,reuseste la toata lumea!multumesc!
Minunată rețetă !7
Este foarte buna aceasta marinata de scrumbie
Excelent
Am incercat si cu trota pentru ca ma aflu in italia si sa primit superrrr
Excelenta
Reteta este bestiala !!
In solutia de fiert e bine de adaugat si 1 lingurita rasa de zahar la 1 litru lichid
Iti lasa gura apa.Super
Excelenta