Scrumbie de dunare marinata

Altele
Foarte ușor
20 min

Ingrediente

6

Preparare

  • Apa si otetul se fierb ,iar solutia obtinuta se va lasa la racit. Scrumbia se curata de putinii solzisori pe care ii are,de intestine,se inlatura marginea cozii si capul,se spala foarte bine,se zvanta si se taie in bucati de cca 2-3 cm grosime.
  • Se aseaza bucatile de scrumbie intr-o cratita astfel: un rand de scrumbie, un rand de sare grunjoasa,ultimul strat fiind de sare si se va lasa pana a doua zi in frigider. Puteti pune sare cat de multa deoarece scrumbia isi ia sare doar atat cat ii trebuie.
  • A doua zi bucatile de scrumbie se spala de sare si se lasa la scurs.
  • Pe fundul borcanelor asezam cateva rondele de ceapa, putin morcov ras,bucati de peste,iar deasupra din nou ceapa,morcov,apoi cateva boabe de piper,boabe de coriandru, boabe de mustar , foi de dafin , se toarna solutia racita si se infileteaza borcanele.
  • Daca este racoare borcanele stau bine in camara,in beci sau in balcon ,iar daca nu aveti aceasta posibilitate atunci tineti borcanele in frigider.
  • Pestele se poate consuma dupa cca 5-6 zile.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

gabi

Foarte buna,reuseste la toata lumea!multumesc!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Minunată rețetă !7

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este foarte buna aceasta marinata de scrumbie

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Am incercat si cu trota pentru ca ma aflu in italia si sa primit superrrr

abuz

anonymous

Excelenta

abuz

anonymous

Reteta este bestiala !!

abuz

anonymous

In solutia de fiert e bine de adaugat si 1 lingurita rasa de zahar la 1 litru lichid

abuz

anonymous

Iti lasa gura apa.Super

abuz

anonymous

Excelenta

abuz