Paine dulce cu banane (banana bread)
Ingrediente
6
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatim o forma cu hartie de copt sau tapetam cu unt si faina.Avem nevoie de doua boluri: in primul vom amesteca ingredientele uscate si in cel de-al doilea ingredientele lichide.
- Asadar sa incepem, amestecam faina cu zaharul, praful de copt, un plic cu zahar vanilat, nucile si un praf de sare.
- Curatam bananele si pasam doua bucati si jumatate . In al doilea vas omogenizam untul topit, doua oua si bananele pasate.
- Amestecam continutul celor doua boluri si turnam compozitia rezultata in tava pregatita la inceput. Decoram painea dulce cu feliute de banane sau nuci.
- Introducem forma in cuptor si coacem prajitura pana cand se rumeneste . Pentru a fi siguri ca s-a copt si in interior, facem testul scobitorii. La final scoatem prajitura din tava, lasam sa se raceasca si apoi putem sa trecem la degustare.
- Painea dulce cu banane este foarte aromata si pentru un plus de savoare, putem sa-i adaugam scortisoara sau nucsoara.
- Se serveste cu o ceasca de cafea sau ceai ori un pahar cu lapte.