Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatim o forma cu hartie de copt sau tapetam cu unt si faina.Avem nevoie de doua boluri: in primul vom amesteca ingredientele uscate si in cel de-al doilea ingredientele lichide.
Asadar sa incepem, amestecam faina cu zaharul, praful de copt, un plic cu zahar vanilat, nucile si un praf de sare.
Curatam bananele si pasam doua bucati si jumatate . In al doilea vas omogenizam untul topit, doua oua si bananele pasate.
Amestecam continutul celor doua boluri si turnam compozitia rezultata in tava pregatita la inceput. Decoram painea dulce cu feliute de banane sau nuci.
Introducem forma in cuptor si coacem prajitura pana cand se rumeneste . Pentru a fi siguri ca s-a copt si in interior, facem testul scobitorii. La final scoatem prajitura din tava, lasam sa se raceasca si apoi putem sa trecem la degustare.
Painea dulce cu banane este foarte aromata si pentru un plus de savoare, putem sa-i adaugam scortisoara sau nucsoara.
Se serveste cu o ceasca de cafea sau ceai ori un pahar cu lapte.
Comentarii:
Buna