Se framanta un aluat din faina, sare, coaja de lamaie, zahar, zahar vanilat, bucatele de unt, galbenus si apa.
La noi, de asta s-au ocupat copiii, adica Bogdi cu nepotica mea dulce Amalia, careia acum un secol (parca) i-a facut tortul cu botosei.
In poza se zareste si o "bila" de aluat neagra, din care a facut alte minunate fursecuri, in aceeasi zi, in forma de oua .
Se da aluatul la rece pentru cca. 30 de minute. Se intinde apoi o foaie, nu foarte subtire, pe o suprafata infainata si se taie formele dorite pentru fursecuri.
La noi, dupa cum se vede, au avut mare succes astea in forma de iepuras si oita si da, tot copiii s-au ocupat de asta.
Cuptorul se incinge la 180 grade . Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza, lasand loc intre ele, figurinele din aluat.
Se coc timp de cca.12 minute, dupa care se lasa la racit. Se pregateste glazura de zahar: se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie sau apa Se unge fiecare fursec-oita cu aceasta glazura, folosind o lingura sau o pensula de bucatarie. Capul ramane (gol :D) neacoperit de glazura.
Se presara imediat fulgi de nuca de cocos deasupra glazurii, fiindca altfel se intareste si fulgii vor zbura, fericiti, in toate partile "Iepurasii" se orneaza simplu, cu ciocolata topita sau cu ajutorul unui creion special pentru decorat Cipi s-a ocupat, ca de obicei, de asta.
Se pregatesc fursecurile, adica se aseaza pe un platou incapator, se retuseaza daca e de retusat ceva . Se servesc cu mic, cu mare, in soarele bland de primavara care ne-a dezmortit gradina.
Sper sa ii faceti impreuna cu copiii vostri, si va bucurati de gustul lor minunat de Sfintele Pasti Noi ne-a distrat pe cinste faurindu-i.
Comentarii:
De 4 ani o fac de Crăciun. Ies niste fursecuri excelente! Mulțumesc pentru rețetă!