Pestele salau este preferatul meu si il pregatesc repede ,cum de altfel am mai scris si aici. Dupa ce am scos pielea si innotatoarele prin oparire ca in reteta de mai sus,am dat pestele in cateva clocote in apa cat sa il acopere,cu dafin,piper boabe,sare.
Dupa ce s-a racorit un pic ii scot sira spinarii si oscioarele de pe coama. In ulei pe foc se calesc putin ceapa taiata marunt,ardeiul taiat fidea ,telina data pe razatoare. Se adauga rosiile decojite de pielita. A folosit un borcan de 400 ml cu bulion pregatit anterior acestei zile.
Se poate folosi si amestecul pastei de rosii cu apa in care a fiert pestele. Se fierb toate pana se patrund bine,apoi se condimenteaza si se potriveste gustul cu sare,piper,cimbru,otet, dafin.
Opresc focul adaug pestele pregatit anterior,amestec usor si las cam 20 minute sa se odihneasca. Asez compozitia in borcane ,adaug cate un bob (catel) de usturoi infiletez capacele si le dau borcanele in cuptor pentru 30 minute,la foc potrivit.
Le voi lasa sa se raceasca tot in cuptor. Asezate pe raft in camara vor astepta sa le bagati in seama oricand la iarna.
Comentarii:
Nasol trebuie scoasa sira..:P
Este credca forte gustos ok mersi mult
Este usor de preparat si este foarte gustoasa.Se poate prepara si cu altfel de peste cod ,macrou.
Ok
Felicitari autorilor !