Tarta cu rubarba
Tarta sau prajitura rasturnata cu rubarba cum vrei sa ii spuneti, este desertul perfect! Blat pufos din pandispan, usor insiropat, iar deasupra un strat dulce- acrisor.
Ingrediente
10
Materiale
- forma copt patrata 20x20cm
Rețete inrudite
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
-
Tartă cu bezea cu lămâie
-
Tarta rustica cu piersici
-
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
Taiati capetele rubarbei bine spalate, apoi taiati bucati cat lungimea tavii de copt. Decojiti si curatati bine aceste sectiuni.
Puneti zahar brun la baza formei de copt.
Puneti bucatile de rubarba peste zahar, apoi stropiti cu suc de lamaie.
Amestecati ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina, praful de copt, sarea si pudra de migdale si amestecati bine.
La final adaugati untul topit.
Se toarna peste rubarba si se niveleaza.
Coaceti 30 minute la 180°C.
Scoateti din forma dupa ce s-a racit.Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: