Tarta cu portocale
Placintele cu lamaie probabil le stiti deja,asaca ne-am gandit sa schimbam citricele si sa facem o tarta cu portocale. Veti descoperi un desert proaspat, absolut perfect pentru a va termina masa fara sa va incarcati stomacul. Urmati pasii de realizare si spuneti-ne prin comentariu cum vi s-a parut ;-)
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
-
Tartă cu daims în stil ikea
-
Tarta cu cartofi dulci
-
Tarta crème brûlée- un desert elegant
Preparare
Preparare20 min
Timp așteptare1 oră
Gătire20 min
Desfaceti aluattul si puneti-l intr-o forma de copt. Intepati-l cu o furculita si puneti-l in cuptor timp de 20 de minute la 180° C. Stoarceti portocalele si razuiti-le si coaja.
Într-o cratita, amestecati ouale, zaharul si faina de porumb. Adaugati sucul si coaja de la o portocala. Ingrosati la foc mediu, amestecand continuu.
Cand crema s-a ingroasat, luati cratita de pe foc si incorporati untul putin cate putin, apoi adăugati sucul de la cealalta portocala.
Se amesteca bine si se toarna crema de portocale peste aluatul copt. Nivelati suprafata si puneti placinta in frigider timp de o ora.
Gata! Puteti sa va decorati placinta cu felii de portocale si cu flori de portocal.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
21/04/2022
Bună de unde trebuie cumpărat aluat sablee ? Nu am auzit niciodată despre acest tip de aluat aștept un răspuns mulțumesc anticipat