Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane. Sunt nemaipomenit de gustoase. Un sandwich din biscuiti fragezi, umplut cu dulce de leche :)
O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!
Se amesteca galbenusurile cu extractul de vanilie. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul de porumbul si praful de copt.
In vasul robotul folosind o paleta plata (frunza), frecati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o textura cremoasa.
Adaugati amestecul de ou putin cate putin pana se incorporeaza, amestecare, apoi amestecul de faina+amidonul de porumb, putin cate putin.
Formati o minge din aluat si infloliati-o apoi, puneti la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul, lasati-l sa se incalzeasca putin la temperatura camerei, si apoi indetindeti astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm.
Folosind un taietor de fursecuri cu diametrul de 6 cm, formati biscuitii. Puneti-i pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament si dati la cuptor cu convectie timp de 10 minute la 180 ° C
Scoateti biscuitii din cuptor si puneti-i pe alta tava pentru a se raci. Dupa ce s-au racit bie, ungeti 2 fursecuri cu dulce de leche si inchideti apasand astfel incat sa iasa un pic din crema.
Puteti folosi un dispozitiv de taiat cu un diametru mai mic sau mai mare de un centimetru (5 cm sau 7 cm). Puteti face singuri dulce de leche. Este foarte usor!
Dar ce naiba mai e si dulce de leche??? Sinteti culmea culmilor (e de rau asta) cu chestiile astea despre care ma indoiesc ca a auzit cineva prin Romania!
Comentarii:
Nu va enervati,faceti sos caramel de la Jamila cuisine
Super bune,si daca nu a-ti auzit de dulce de leche,de ce mai aveti internet,pe bune..
Ancamaria iti dau perfecta dreptate. Poate ni se explica ce este dulce de leche si unde anume il gasim, in Bucuresti de exemplu.
Daca ai da o cautarea pe net ai fi aflat ce este dulce de leche.Interesanta reteta.
Dar ce naiba mai e si dulce de leche??? Sinteti culmea culmilor (e de rau asta) cu chestiile astea despre care ma indoiesc ca a auzit cineva prin Romania!