Pregatim restul de ingrediente: usturoiul il tocam marunt, ardeiul iute il taiem circular, ghimbirul il dam prin rozatoare, ardeiul gras il taiem julien, bambusul il scoatem din conserva si-l clatim in apa rece si-l punem la scurs intro strecuratoare.Incingem wokul, turnam uleiul in el si cand acesta s-a incins, punem usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul si prajim max 1 minut, amestecand continuu amestecul. Introducem carnea cu marinata si amestecand continuu lasam sa se prajeasca maxim 3 minute.
Scoatem carnea prajita si o punem intrun bol sa se odihneasca.Turnam in wok restul de ulei, il incingem si punem la prajit ardeiul gras, pe care il prajim cu amestecare continua nu mai mult de 2 minute.
Adaugam ciupercile "urechi de lemn" hidratate si eventual injumatatite daca sunt prea mari. Introducem si bambusul in wok si mai prajim maxim 1 minul, amestecand incontinuu.
Dupa ce s-au incalzit toate ingredientele, punem ceapa verde taiata pe diagonala. Prajim maxim 30 de secunde.
Acum putem monta farfuriile.Carnea de vita o punem intro parte a unei farfurii dreptunghiulare iar amestecul de legume, bambus si ciuperci de lemn in cealalta jumatate. Turnam restul de sos de stridii peste carne si lasam un pic si pentru legume.
Comentarii:
Tareee..
Bun,bun!
Super prezentatat reteta,vreau s-o probez gatind-o