Vinete prjite cu sos de iaurt, în stil oriental - gustos i rapid

votează acum
Vinete prjite cu sos de iaurt, în stil oriental - gustos i rapid
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Vinete tempura


Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Facem un sos din iaurt gras amestecat cu usturoi pisat, sare i îl dm la rece.
    Tiem vinetele felii, pe lung, groase de 1-2 cm, le presrm cu sare i lsm s se scurg sucul amar. Dup aceea le cltim, le tergem i le prjim în ulei încins, pe ambele pri, pân se fac brune-aurii.
  • Le scoatem pe un platou înclzit. In uleiul rmas prjim bucati de ardei, când sunt gata adugm roiile tiate felii sau sferturi i le clim, pe foc viu, pnâ se evapor sucul. Dac e necesar, mai adugm ulei. Presrm sare, piper i ptrunjel.
  • Aranjam grmjpare din acest sote printre feliile de vinete. Presrm ici i colo câte un pic de sos i servim vinetele alturi de restul de sos de iaurt. Pentru a pstra nota oriental, le mancm cu turte, lipie sau pita.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+