Carnea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu ~ 3 litri apa. Se inlatura spuma. Intre timp se curata morcovul si se taie cubulete, ceapa si ardeiul se toaca marunt.
Se lasa la fiert pentru minim 30 minute. Cand carnea a fiert, se scoate sa avem loc pentru galuste.
Se separa albusele de galbenusuri. Se bate albusul foarte bine, se adauga cate un galbenus, batand in continuare.
Se adauga sare, 2 lingurite ulei si 14 lingurite gris . Se pune din compozitie cu o lingurita, in supa care fierbe in clocote.
Se reduce un pic focul. Dupa ce se pun toate galustile , se pune un capac. Din cand in cand se pune cate putina apa rece.
La sfarsit se adauga bucatile de rasol de vita si patrunjelul tocat.
Daca e supa nu-mi place sa vad ceapa si morcovul tocate in ea. Ar fi trebuit lasate intregi si eu as mai fi pus inca vreo doi morcovi, un pastarnac si o telina iar la final le-as fi scos si ramanea supa limpede, ori asa cum ai facut tu, ai in farfurie ceva ce nu-i nici supa nici ciorba cu legumele alea tocate. Cat despre galusti, nu inteleg la ce foloseste uleiul din compozitie; pentru niste galusti pufoase nu ai nevoie decat de ou, sare si gris, atat - o sa spui ca asa ai invatat sa le faci, dar cat traim invatam si e bine ca din cand in cand sa mai ascultam si niste sfaturi logice si pertinente, doar asa putem evolua. P.S. Pentru carnea de vita ai nevoie de cca 2h pentru gatire, nicidecum de 35min.
In primul rand carnea de vita prin natura ei necesita un timp de gatire mai indelungat; apoi avand in vedere ca reteta necesita minim doi pasi de gatire timpul necesar mai creste cu cel putin 20 de minute; in consecinta timpul de gatire pentru aceasta reteta pentru a putea fi si consumat rezultatul nu poate fi mai mic de o ora si jumatate- doua, chiar si folosind o oala sub presiune. Nu inteleg ce crezi ca obtii folosind o minciuna evidenta.
Comentarii:
Daca e supa nu-mi place sa vad ceapa si morcovul tocate in ea. Ar fi trebuit lasate intregi si eu as mai fi pus inca vreo doi morcovi, un pastarnac si o telina iar la final le-as fi scos si ramanea supa limpede, ori asa cum ai facut tu, ai in farfurie ceva ce nu-i nici supa nici ciorba cu legumele alea tocate. Cat despre galusti, nu inteleg la ce foloseste uleiul din compozitie; pentru niste galusti pufoase nu ai nevoie decat de ou, sare si gris, atat - o sa spui ca asa ai invatat sa le faci, dar cat traim invatam si e bine ca din cand in cand sa mai ascultam si niste sfaturi logice si pertinente, doar asa putem evolua. P.S. Pentru carnea de vita ai nevoie de cca 2h pentru gatire, nicidecum de 35min.
In primul rand carnea de vita prin natura ei necesita un timp de gatire mai indelungat; apoi avand in vedere ca reteta necesita minim doi pasi de gatire timpul necesar mai creste cu cel putin 20 de minute; in consecinta timpul de gatire pentru aceasta reteta pentru a putea fi si consumat rezultatul nu poate fi mai mic de o ora si jumatate- doua, chiar si folosind o oala sub presiune. Nu inteleg ce crezi ca obtii folosind o minciuna evidenta.
Ce bun era si un os cu maduva!
Fff bun