Supa de dovleac cu usturoi copt

Antreuri
Ușor
1 oră

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Secretul acestei supe minunate este usturoiul copt. Dupa ce ung cativa catei de usturoi, cu coaja cu tot (the more, the merrier) cu ulei de masline si ii bag in cuptor pentru 15 minute, devin extraordinar de fascinant de aromati, pierzandu-si toata iutela si concentrandu-si tot potentialul de yum-yum :D

    Dupa etapa asta, tot ce mai ramane e sa calesc intr-o oala, in putin ulei de masline o ceapa, pentru 5 minute, apoi sa adaug 2 morcovi si dovleacul taiat cubulete, sa adaug apa (eu am pus 2 L impreuna + 2 cubulete de Maggi de legume), sare si piper, sa acopar si sa imi vad de treaba 30 de minute, in timp ce supa mea bolboroseste linistita.

    La sfarsit, transfer supa in robotul de bucatarie, impreuna cu cateii de usturoi copti, decojiti, si 2-3 linguri de smantata, si pasez totul pana ajunge la o consistenta fina si catifelata (deja v-am facut pofta, nu?)

    Dupa ce am pus supa in boluri, am decorat-o cu o lingura de smantana si un praf de piper.

Punctează această reţetă

Le Blog PiquantLe Blog Piquant

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Trbuie pus mai putin usturoi

am gătit această rețetă
abuz
sorincoserea

sorincoserea

Acum o fac din nou pentru REVELION, si pun si sfecla rosie, telina, crutoanele le fac eu

am gătit această rețetă
abuz

mona

Pare foaerte bine o so fac azi

abuz

anonymous

Am mancat si e foarte gustoasa Nicol din Gera Germania

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

De incercat,pare buna

abuz

anonymous

De unde scoatei retetele ?

abuz

anonymous

Nu vreau sa intru in casa la dv dupa ce ati copt usturoiul in cuptor dupa aceea acopera gustul simplu si delicat de dovleac sper ca nu mai iesiti din casa 2 zile dupa tot usturoiul ala ((((si in sfirsit nu asi vrea sa muncesc alaturi de o persoana cu miros )

abuz

anonymous

USTUROIUL ACOPERA GUSTUL DE LA DOVLEAG.

abuz

anonymous

Super

abuz
  • pagina 1 / 3