Se spala bine fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se piseaza semintele de coriandru si boabele de piper pana ce se obtine o macinatura mai grosiera. Se adauga zaharul si se amesteca bine de tot.
Se amesteca intr-un castronel coaja rasa si sucul de lamaie, coriandrul tocat, sosul de soia, vinul, uleiul de susan, usturoiul si ardeiul iute. Se acopera cu film alimentar si se pune deoparte pana ce se serveste somonul, ca aromele sa aiba timp sa se dezvolte si sa se amestece.
Se intinde mixtura de coriandru, piper si zahar pe un platou mare. Se preseaza fileurile de somon, pe partea cu carne si pe laterale, ca sa se acopere cat mai uniform cu amestecul de condimente.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga 2 fileuri de somon si se prajesc 2-3 minute, asezate pe partea cu piele. Se intorc apoi si se prajesc alte 1-2 minute. Se repeta operatia folosind restul de ulei si celelalte 2 fileuri de somon.
Intre timp, se incinge o tigaita mica si se prajesc 30 de secunde, fara ulei, semintele de susan, pana ce incep sa se rumeneasca. Se spala mugurii de fasole, se scurg si se sterg bine prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se serveste cate 1 file de somon, pe farfurii individuale, alaturi de cate un sfert din mugurii de fasole. Sosul se toarna atat pe somon, cat si pe mugurii de fasole. Se presara totul cu seminte de susan prajite.
Multumesc pentru reteta, a iesit delicios. Recomand cu pasta de coriandru. Daca aveti dificultati in a gasi asa ceva, eu unul am gasit aici: http://dragonfood.ro/produs/pasta-coriandru-2/
Comentarii:
Multumesc pentru reteta, a iesit delicios.
Recomand cu pasta de coriandru. Daca aveti dificultati in a gasi asa ceva, eu unul am gasit aici: http://dragonfood.ro/produs/pasta-coriandru-2/