Salată de orez brun cu legume

Salată de orez brun cu legume
Felul principal
Foarte ușor
40 min

O salatica minunata de post

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Pentru această salată avem nevoie de orez rece, așa că vom începe cu prepararea acestuia.

    Punem orezul într-un castron și-l spălăm în 2-3 ape, strecurându-l de fiecare dată.

    Punem orezul scurs într-o cratiță, adăugăm aprox. 400 ml apă și punem la foc mare până începe să fiarbă.

    Reducem focul, punem un capac și fierbem pentru 10-15 minute.

    Lăsăm să se răcească.

    Între timp ne ocupăm de legume.

    Punem la scurs germenii de soia și bambusul.

    Roșia se spală, se taie felii, apoi fiecare felie se taie fideluță.

    Am folosit ardei gras verde, dar se poate folosi și galben sau roșu.

    Ardeiul gras se spală, se îndepărtează cotorul și se taie fideluță.

    Ardeiul iute se taie felii cât mai subțiri.

    Ghimbirul se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea cu găuri mici.

    Când s-a răcit orezul se amestecă cu legumele pregătite.

    Se condimentează cu ghimbir, sare și piper.

    Se adaugă sucul și coaja rasă de la jumătate de lămâie, ulei de măsline și sosul de soia.

    Se amestecă ușor.

    Se poate servi imediat.

    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

F.buna sanatoasa

abuz
Nicolae

Nicolae

....

abuz

anonymous

Nu stiu de unde sa cumpar si cum arata germeni de soia si bambus?

abuz

anonymous

Cred ca e buna, dar mai greu cu ingredientele

abuz

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Folositi ingrediente locale, nu cai verzi pe pereti.

abuz