Rulada de carne tocata
O reteta noua, care a fost pe placul intregii familii
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Rulada portugheza cu portocale
-
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
-
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
-
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 h 30 m
- Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele.
Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata.
Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia. - Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.
- Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.
- Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru proximativ 75 minute.
- Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.
- Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
21/03/2016
Ceva care merita facut si e foarte bun. Spor la gatit si multa pofta.
am gătit această rețetă
22/10/2013
Arata foarte bine si este si foarte gustoasa mai ales daca adaugi si sos gravy...un deliciu!!!
am gătit această rețetă
C

07/02/2015
Am cautat printre multe retete, si aceasta mi se pare cea mai buna. Ma duc deja la bucatarie sa incep sa o pregatesc!
