Pulpe de rata brezate cu pastarnac
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Piure de păstârnac pentru a (re)descoperi această legumă uitată
-
Piept de rata cu sos de trufe
-
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
-
Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Picioarele de rata se sterg si se freaca cu sare, piper si ienibahar.
- Se incing 2 linguri de ulei in tigaie si se prajesc pulpele de rata pe ambele parti, pana cand se rumenesc si se topeste din grasimea de pe pulpe. Nu aveti nevoie de mult ulei in tigaie initial, decat atat cat sa fie tigaia unsa.
- Se scot pulpele si se dau deoparte. Se amesteca pastarnacul cu salotele, cimbrisorul, usturoiul si foaia de dafin. Se dau cu sare si piper si se toarna deasupra uleiul si grasimea din tigaie. Se amesteca bine si se pune totul in tigaie, aranjandu-se printre legume si pulpele.
- Se toarna vinul si se pune supa de pui cat sa acopere pulpele mai mult de jumatate, numai pielea sa ramana afara.
- Se baga in cuptorul incins pentru 1 ora - 1 1/2 ore, pana cand lichidul scade. In cazul in care mai ramane lichid, se poate folosi ca sos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!