Puiul se curata foarte bine, eventual se trece deasupra flacarei. Toate condimentele se amesteca, daca aveti varianta uscata, adaugati intr-un mojar si zdrobiti tot, daca aveti proaspat tocati totul marunt.
Dupa ce puiul este curatat si spalat se sterge de excesul de apa si se condimenteaza cu acest amestec.
Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se sterge si se taie felii ( tot cu coaja) Ceapa se curata si se taie in 6-8 bucati usturoiul se toaca grob.
Introduceti in interiorul puiului jumatate din lamaie, cateva bucati de ceapa si usturoi tocat, iar restul asezati in vasul sau tava in care gatiti puiul.
Stropiti putin cu ulei deasupra puiului, iar restul il turnati in tava. Turnati si vinul si acoperiti puiul cu o folie de aluminiu.
Introduceti tava in cuptorul incalzit la 150 grade si lasati o ora si jumatate.
Apoi descoperiti de folie si mai lasati cca 20-30 minute pana ce se rumeneste deasupra. In acest timp stropiti cu sosul din tava.
Slabuta reteta. Prea multe condimente amestecate care isi anuleaza unul altuia aroma ca in final nu mai stii ce gust are preparatul; pielea puiului lasa foarte multa grasime in tava asa ca 100ml ulei este foarte, foarte mult, ar trebui doar cateva picaturi in amestecul de condimente (care ar trebui sa fie mai putine) ca sa se obtina o pasta cu care se unge puiul. Carnea de pui se face la o temperatura mai mare a cuptorului de cca 200 grade, si da, la inceput se lasa acoperit cu folie si in ultima parte fara folie ca sa se rumeneasca frumos dar la foc mare.
Comentarii (12):
Cam bun!
Slabuta reteta. Prea multe condimente amestecate care isi anuleaza unul altuia aroma ca in final nu mai stii ce gust are preparatul; pielea puiului lasa foarte multa grasime in tava asa ca 100ml ulei este foarte, foarte mult, ar trebui doar cateva picaturi in amestecul de condimente (care ar trebui sa fie mai putine) ca sa se obtina o pasta cu care se unge puiul. Carnea de pui se face la o temperatura mai mare a cuptorului de cca 200 grade, si da, la inceput se lasa acoperit cu folie si in ultima parte fara folie ca sa se rumeneasca frumos dar la foc mare.
Excelent
Arata foarte bine. felicitari !
Dificultate "usor" poate fi daca faci cartofi prajiti sau omleta!
Excelent
Delicios
Ffff buna
E bunaaaaa
Atentie la coriandru nu toti il suporta