Peste la cuptor cu sos alb

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Intr-un vas termorezistent am pus feliutele de unt, feliutele de ceapa, pestele sarat si piperat si deasupra rondelele de lamaie.
    Am lasat la cuptor 10 minute, dupa care am adaugat jumatate de cana de vin alb si 2 foi de dafin, am mai lasat la cuptor inca 20 de minute la foc rapid. Pestele este gata dupa maxim 20 minute la cuptor, dar noi l-am dorit putin mai crocant deasupra ;-), asa ca l-am mai lasat putin.Am scos intr-un vas de yena pestele pentru a-l pastra cald, am aruncat frunzele de dafin. Din sosul ramas am pregatit sosul alb astfel. L-am turnat intr-o craticioara, am pus 2 linguri de smantana, jumatatea ramasa de cana de vin alb, lingurita de faina (amestecata foarte bine pentru a nu forma cocoloase) si am fiert 3 minute.
    Sosul se poate pune intr-o sosiera sau un bol peste care presaram putin piper macinat (de efect).
    Ca si garnitura putem prepara o salata sau un orez simplu, deoarece sosul este foarte aromat si nu este indicat sa avem si un orez prea aromat.
    Daca doriti sa realizati combinatia de orez alb-negru, fiecare trebuie fiert separat cu putina sare si unt, dupa care se scurg de apa si se amesteca. Important este ca cel negru sa fie rece si foarte bine scurs de apa pentru a nu-l murdari pe cel alb.
    Combinatia de peste cu sos si orez a fost tare delicioasa si abia asteptam sa repetam experienta culinara.

Punctează această reţetă

PelagiePelagie

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

cris_nedelcovici

Perfect !!!! usor de facut si foarte gustos !!! FELICITARI !

am gătit această rețetă
abuz

iulian

Bun

abuz

anonymous

F.bun,sanatos si gustos

abuz

wald_alex

SI UNDE E SOSUL ALB PE FARFURIE? SI TOTI AM MAI ARS MANCAREA, DAR NU AM ARATAT-O TUTUROR....

abuz

anonymous

Vai de mine ce ati ars lamiia care da gust amar acum si ii mai faceti si poza??????????

abuz

anonymous

Cel mai mult mi-au placut fotografiile cu feliile de lamaie carbonizate. Nu ne-ai spus de unde facem rost de un "cuptor cu sos alb"!

abuz

anonymous

Foarte , foarte buna

abuz

anonymous

Arata foarte bine!!! Si sincer...am inghitit in sec!! :)

abuz

anonymous

Bun bun

abuz

anonymous

Dupa cum arata cred ca este bun.

abuz
  • pagina 1 / 2