Se amesteca carnea tocata, ceapa taiata marunt si distuita cu catelul de usturoi, oul, mararul, patrunjelul tocat, sare, piper si pesmet, cat sa rezulte o compozitie mai tare.
Se formeaza chftele mai mari si rotunde, ca perisoarele. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa pe o hartie pergament, pana facem sosul.
Uleiul ramas de la perisoare, se strecoara printr-un tifon curat, intr-o alta tigaie. Astfel, in uleiul curat, se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si supa de legume, dupa caz cat sa rezulte un sos nu foarte gros.
Daca nu aveti o supa in frigider, faceti dintr-un cub knorr. Se adauga apoi si perisoarele si se mai lasa sa fiarba aprox. 15-20 minute.
La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust. Se servesc alaturi de un piure de cartofi.
Comentarii:
Nu ma omor dupa curry in rest reteta e super ok