Aceste paste cu ragu sunt exact pe gustul meu:) Ragu este un sos pe baza de rosii cu carne taiata bucati , nu macinata , se folosesc doar cateva ingrediente dar gustul este minunat. Se face la foc mic , carnea la final este frageda si delicioasa, iar sosul rosu imbraca paste cu o aroma delicata…poftiti la masa :)
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 4 linguri ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi adaugam boiaua si carnea taiata bucati mai miciO lasam pana se caleste putin, apoi adaugam vinul si lasam sa scada de jumatate. Adaugam rosiile , busuiocul , asezonam cu sare si piper, dam focul la mic si acoperim cu un capac.Lasam sa fiarba cam 2 ore si jumatate, pana cand carnea incepe sa se desfaca si este foarte frageda.
Gustam si daca e nevoie mai asezonam.Pastele le fierbem in apa cu sare pana sunt fierte apoi le strecuram si le asezam pe farfurie cu sos ragu deasupra. Garnisim cu putin busuioc si daca doriti cu putin parmezan . Pofta buna!
Eu nu pun porc, adaug morcov, si apio, pentru un gust cat mai apropiat de reteta originala din Italia. Binenteles cu un adaos final la servire de parmezan. Fara parmezan e ca o nunta fara lautari.
Comentarii (12):
Ok
Excelent si delicios
Super
Reteta nu este completa!
Excelent!!!
Reteta nu este scrisa corect.
Eu nu pun porc, adaug morcov, si apio, pentru un gust cat mai apropiat de reteta originala din Italia. Binenteles cu un adaos final la servire de parmezan. Fara parmezan e ca o nunta fara lautari.
De unde-ati mai scos-o nätäräilor?
Minune mare!
E buna