Parmentier de canard

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

PARMENTIER DE CANARD este cu siguranta un preparat festiv. In afara de faptul ca arata apetisant, este un preparat in straturi carne de rata, ceapa caramelizata si piure.


Ingrediente

4

Piureul:

Umplutura:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare45 min
Gătire20 min

  • Parmentier de canard - Preparare etapa 1Piureul:
    Curatati si taiati in cuburi mari. Puneti-i sa fiarba timp de 20 de minute in apa fiarta sarata.
  • Parmentier de canard - Preparare etapa 2Odata gatiti, puneti cartofii intr-un castron. Zdrobiti-i rapid cu un pistil sau o presa de cartofi. Adaugati laptele fierbinte, untul, sare, piper si adaugati nucsoara macinata.
  • Parmentier de canard - Preparare etapa 3Folisiti iar pistilul sau presa de cartofi si amestecati bine. Pastrati piureul la cald.
  • Parmentier de canard - Preparare etapa 4Umplutura :
    Îndepartati carnea de la pulpele de rata confiate, inlaturati pielea si oasele.
    Taiati ceapa, usturoiul si morcovul in cuburi mici.
  • Parmentier de canard - Preparare etapa 5Puneti toate ingredientele intr-o tigaie fierbinte si caliti timp de 5 minute. In cazul în care umplutura se lipeste, adaugati un pic de grasime rata.
  • Parmentier de canard - Preparare etapa 6Ungeti o tava de cuptor si puneți umplutura in ea, apoi acoperiti cu piureul de cartofi. Puneti in cuptor timp de 5 minute la 180° C.
    Puteti face versiuni individuale in borcane de sticla.
  • Parmentier de canard - Preparare etapa 7Gata!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+