Parmentier de canard
PARMENTIER DE CANARD este cu siguranta un preparat festiv. In afara de faptul ca arata apetisant, este un preparat in straturi carne de rata, ceapa caramelizata si piure.
Ingrediente
4
Piureul:
Umplutura:
Preparare
Preparare45 min
Gătire20 min
- Piureul:
Curatati si taiati in cuburi mari. Puneti-i sa fiarba timp de 20 de minute in apa fiarta sarata. - Odata gatiti, puneti cartofii intr-un castron. Zdrobiti-i rapid cu un pistil sau o presa de cartofi. Adaugati laptele fierbinte, untul, sare, piper si adaugati nucsoara macinata.
- Folisiti iar pistilul sau presa de cartofi si amestecati bine. Pastrati piureul la cald.
- Umplutura :
Îndepartati carnea de la pulpele de rata confiate, inlaturati pielea si oasele.
Taiati ceapa, usturoiul si morcovul in cuburi mici. - Puneti toate ingredientele intr-o tigaie fierbinte si caliti timp de 5 minute. In cazul în care umplutura se lipeste, adaugati un pic de grasime rata.
- Ungeti o tava de cuptor si puneți umplutura in ea, apoi acoperiti cu piureul de cartofi. Puneti in cuptor timp de 5 minute la 180° C.
Puteti face versiuni individuale in borcane de sticla. - Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!