Orez cu morcov si condimente

Ingrediente
3
Preparare
Preparare5 min
Gătire20 min
- Puneti o oala pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand e suficient de cald, puneti semintele de chimen. Dupa ce acestea incep sa pocneasca adaugati ceapa pe care o caliti cam 2 minute.
- Peste ea rasturnati usturoiul, ghimbirul si chilli verzi tocati marunt. Amestecati pe foc cam 1 minut apoi puneti si morcovii.
Dupa un minut puneti si orezul pe care-l amestecati cu celelalte ingrediente din oala ca sa se “imbrace” bine de condimente si ulei. - Turnati apa, puneti sarea, amestecati, dati focul la mic si puneti capacul.
Mai amestecati o data dupa 4-5 minute ca sa va asigurati ca nu s-a lipit orezul de fundul oalei.
Apoi puneti inapoi capacul si nu mai umblati la el pret de 15 minute sau pana ce s-a fiert orezul. - Rezulta un orez pufos, gustos, usor. Un deliciu!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Punctează această reţetă