Puneti o oala pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand e suficient de cald, puneti semintele de chimen. Dupa ce acestea incep sa pocneasca adaugati ceapa pe care o caliti cam 2 minute.
Peste ea rasturnati usturoiul, ghimbirul si chilli verzi tocati marunt. Amestecati pe foc cam 1 minut apoi puneti si morcovii.
Dupa un minut puneti si orezul pe care-l amestecati cu celelalte ingrediente din oala ca sa se “imbrace” bine de condimente si ulei.
Turnati apa, puneti sarea, amestecati, dati focul la mic si puneti capacul.
Mai amestecati o data dupa 4-5 minute ca sa va asigurati ca nu s-a lipit orezul de fundul oalei. Apoi puneti inapoi capacul si nu mai umblati la el pret de 15 minute sau pana ce s-a fiert orezul.
Comentarii:
O sa incerc, pare buna reteta si ,e de post!
Beton
Asta e un orez foarte fain si gustos, usor de facut. orezul basmati il face chiar pufos, asa cum zice. multumim!