Orez cu lapte cremos si crocant
Ingrediente
4
Cost estimat: 1.57Euros€ (0.39€/porție)
Preparare
Preparare1 oră
Gătire40 min
- Se pun 500 ml lapte la fiert impreuna cu 2 batoane de scortisoara.Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul, se acopera si se lasa 10-15 minute sa infuzeze.
- Se scot batoanele de scortisoara si se adauga lapetele condensat si orezul.Se fierbe totul la foc mic, amestecand din cand in cand, pana orezul s-a umflat, 30-40 minute.
- Se ia cratita de pe foc si se adauga esenta.Se imparte orezul in boluri mai mici.
- Se caramelizeaza 100 gr zahar.Se toarna zahar caramelizat peste fiecare portie de orez, apoi se presara cu scortisoara macinata si se serveste.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 290Kcal
- Carbo: 55.5g
- Grăsimi: 3.3g
- Grăsimi sat.: 1.9g
- Proteine: 8.6g
- Fibre: 2.7g
- Zahăr: 35.3g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (250g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Diana Lucia,
14/07/2024
Foarte buna reteta. Eu insa voi face zaharul caramelizat intr-o cratita mai mare si peste el voi adauga orezul preparat ca mai sus. Voi decora cu scortisoara si nucsoara rasa.