Se pun 500 ml lapte la fiert impreuna cu 2 batoane de scortisoara.Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul, se acopera si se lasa 10-15 minute sa infuzeze.
Se scot batoanele de scortisoara si se adauga lapetele condensat si orezul.Se fierbe totul la foc mic, amestecand din cand in cand, pana orezul s-a umflat, 30-40 minute.
Se ia cratita de pe foc si se adauga esenta.Se imparte orezul in boluri mai mici.
Se caramelizeaza 100 gr zahar.Se toarna zahar caramelizat peste fiecare portie de orez, apoi se presara cu scortisoara macinata si se serveste.
Foarte buna reteta. Eu insa voi face zaharul caramelizat intr-o cratita mai mare si peste el voi adauga orezul preparat ca mai sus. Voi decora cu scortisoara si nucsoara rasa.
Comentarii:
Excelenta ! Chiar astazi fac asta.
Foarte buna reteta. Eu insa voi face zaharul caramelizat intr-o cratita mai mare si peste el voi adauga orezul preparat ca mai sus. Voi decora cu scortisoara si nucsoara rasa.
De incercat
Pare gustos.o sa o incerc.imi place foarte mult scortisoara
"se adauga lapetele condensat" dar la lista cu ingrediente nu ai "lapete"!