Petitchef

Mancare de fasole verde cu carne de porc

Ce bine e cand mergi la piata si gasesti o gramada de legume proaspete,ideile vin imediat si datorita prospetimii produsul final este fabulos. Mie imi place tare mult fasolea verde si pentru ca am gasit si din aceasta rotunda (care imi place mai mult) m-am gandit sa fac o mancarica delicioasa din ea.

Felul principal
4 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Am folosit:

Preparare

  • Am curatat si taiat in bucati mici fasolea,carnea le fel am taiat-o cubulete de 2 cm aproximativ si la fel si costita.

    am pus o cratita pe foc cu putin ulei in care mai apoi am pus ceapa si usturoiul tocate marunt,cand acestea s-au prajit putin (nu le-am lasat foarte mult) am adaugat boiaua,curry si cateva foi de dafin (2-3 ).

    Am amestecat bine si mai apoi am adaugat carnea ,atat cea proaspata cat si afumatura ,am lasat-o cateva minute asa sa se rumeneasca,apoi am adaugat apa cat sa acopar carnea si am lasat sa fiarba.

    Atunci cand carnea a fost fiarta in proportie de 50-60% am adaugat si fasolea verde,am completat cu apa si am lasat in continuare la fiert.

    Dupa ce toate ingredientele au fost bine fierte,am mai potrivit de sare (initial nu am pus pentru ca si costita afumata era sarata si am preferat sa o las sa fiarba ca sa nu sarez in exces mancarea).
  • La sfarsit de tot am pus intr-o canuta o lingurita de amidon alimentar si l-am dizolvat cu apa si mai apoi l-am adaugat peste mancarica pentru a o ingrosa putin. Eu nu folosesc faina dar cine doreste poate face aceasta ingrosala si cu faina, noua nu ne place.

    A iesit o bunatate de mancare pe care am savurat-o cu mare pofta.

    Pofta mare!


Întrebări:

Din fotografie, daca este cea reala, imi pare ca sosul este rosu, ceea ce ar presupune niste rosii sau bulion sau suc de rosii, etc. Poti clarifica daca ai pus sau nu rosii? Multumesc anticipat!

Răspuns:

Buna si tie, Poza este reala si este facuta in bucataria mea, nu postez decat pozele retetelor pe care le gatesc chiar daca nu sunt mereu foarte reusite (pozele). In mancare am pus doar boia de ardei.Eu fiind ardeleanca nu folosesc rosii, bulion sau alt derivat din rosii la mancare,decat daca e supa de rosii sau sos de rosii. Aici, doar boia :) dulce...




Comentarii (23):

06/09/2016

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/02/2014

:*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/12/2013

Imi plac mincarurile rapide ca aceeasta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2013

USOR, RAPID , GUSTOS

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/05/2015

E mai bine fara faina si fara amidon.

(1) (0) Abuz
29/01/2015

Ft delicioasa si usor de preparat

(0) (0) Abuz
21/08/2014

F buna bv bv bv bv bv

(0) (0) Abuz
28/03/2014

Excelent!

(0) (0) Abuz
05/02/2014

Nici cand am gatit in africa nu a fost mai buna. A lipsit afumatura. Deci e pentru cei carora le place cu ceva afumat

(0) (0) Abuz
02/02/2014

Bun

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buchetele de fasole verde si bacon
Buchetele de fasole verde si bacon
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești fasolea verde în apă?
Cum să gătești fasolea verde în apă?
2 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Cum gătim fasolea verde la tigaie?
Cum gătim fasolea verde la tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează