Se pune la fiert limba in apa cu frunze de dafin si 2 cuburi de supa, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi. Separat se fierb maslinele, ca sa scoatem sarea din ele.
Se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste 2-3 minute in tot uleiul. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece( in care a fiert limba) si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii.
Se introduce cratita in cuptor,pentru cca 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece se mai ingroasa cand se raceste si atunci daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa. Sare si piper se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar.
Comentarii (24):
Este buna. Mie imi place mai mult cu praz in loc de ceapa, mi se pare este mai fina. Pofta buna! :)
Super!
F bun !!!!!
Super!
Imi place l.foarte mult
O voi gati.
F buna
Excelente!!!
Nu am gatit inca asa ceva inca,urmeaza dar pare grozav de buna ! Multumesc !
Depinde de gustul fiecaruia,mie imi place!