Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul.Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa.
Cand ne hotaram sa-l gatim ,il scoatem din bait si il stergem bine bine.Apoi cresatm buzunarase pe care le umplem cu slanina afumata si feliute de usturoi.
Intr-o tava destul de generoasa si cu peretii inalti ,facem un pat din felii de sunca afumata ,apoi asezam bucatile de carne .
Le adaugam felii de kaizer ,presaram un praf de sare si unul de piper.Acoperim carnea cu felii subtiri de sunca.
Tava o acoperim cu folie de aluminiu pe care o intepam ici colo.Coacem la fac mic prêt de 2 ore.Dupa un sfert de ora de stat la cuptor carnea isi va lasa zeama,scurgem zeama intr-un castron si o amestecam cu pasta de ardei iute sau dulce dupa preferinte.
Nu omiteti etapa ,ii da un gust deosebit.Turnam peste carne sosul si lasam carnea sa se patrunda .
Cam la 5 minute trebuie intoarsa carnea ca sa nu se usuce.Servim fierbinte alaturi de gogosari in sos ,sau ce alte garnituri preferati.
Comentarii:
O sa incerc...
Fb.friptura
Excelent
Delicioasa reteta!
Bun
Nu am incercat-0 inca dar am inceput sa salivez!
Perfetta,,
Este o reteta excelenta !