Harira este o supa marocana la mare cautare in timpul Ramadanului, pentru ca este foarte nutritiva si ii ajuta pe musulmani sa reziste orelor de nemancare, cand postesc de la rasarit pana la apusul soarelui
Intr-un vas se incalzeste uleiul de masline. Se taie ceapa si carnea in cuburi mici si se pun peste uleiul incalzit.
Se adauga lintea, telina tocata marunt, rosiile decojite si tocate si se acopera cu apa. Se mai adauga nautul scurs bine, cubul de supa, lingurita de concentrat de tomate si condimente dupa gust.
Se toaca marunt coriandrul si patrunjelul si se adauga la supa. Se fierbe timp de 1 ora la foc mediu.
Se amesteca faina cu apa si se toarna acest „sos“ in supa. Se adauga taiteii, se amesteca si se fierbe 10 minute.
Se serveste cu coriandru proaspat si suc de lamaie. Harira este gata!
Plante aromatice : aroma speciala a acestei supe este data de ierburile proaspete. Nu folositi plante aromatice uscate pentru ca nu veti obtine acelasi rezultat. nautul : noi am folosit naut din conserva, dar puteti utiliza si naut uscat. Este suficient sa-l lasati se inmoaie in apa si sa-l adaugati la supa, verificand constant daca s-a fiert. Taitei : Noi am folosit taitei, dar puteti folosi paste orzo, orez sau puteti sa nu puneti nimic. Sosul de faina :nu este obligatoriu
Linte, naut, faina, paste ?!? O crima pentru orice diabetic. Si una singura dintre ele este prea mult daramite toate 4. Personal m-as rezuma doar la linte sau naut.
Comentarii:
Să aveți poftă mare !
Linte, naut, faina, paste ?!? O crima pentru orice diabetic.
Si una singura dintre ele este prea mult daramite toate 4.
Personal m-as rezuma doar la linte sau naut.
Cu siguranta o voi incerca. PPare satioasa si sanatoasa. In plus, ador lintea si nautul.
Super??????
Este foarte usor de preparat si este o alternativa la mancarurile noastre traditionale!