Se toaca carnea de curcan (eu am folosit robotul de bucatarie in care am adaugat toate ingredientele si am mixat bine) dupa care se adauga ceapa tocata marunt, sarea, piperul si condimentele. Se amesteca bine.
Se inmoaie mana in putina apa si se formeaza hamburgerii care se pun intr-o tigaie non-aderenta unsa cu putin ulei rezistent la temperaturi inalte (palmier, arahide).
Se prajesc la foc potrivit.
Se intorc atunci cand vedem ca s-a albit carnea pana la jumatatea hamburgerului.
ATENTIE: NU se intorc de mai multe ori pentru ca iese sucul din ei si dupa aceea sunt uscati.
Hamburgerul e ca o chiftea. Se serveste intre chifle, cu o felie de brinza, cu o frunza de salata verde, o rondela de ceapa rosie, cu maioneza, mustar sau ketchup.Carnea de curcan se toaca nu se foloseste blenderul, invatati sa folositi acest robot, pur si simplu nu da consistenta!
Daca il lasati foarte putin in robot si nu il faceti pasta,va avea consistenta potrivita.Ia ganditi-va dvs la hamburgerii de la marile firme.Ce consistenta au?De spuma.Ca sa ne convingem copiii sa manance sanatos tb ca ce le dam sa semene f mult cu ceea ce ei cunosc.
La chiftele se pun si morcovi,cartofi,marar,patrunjel,etc