Petitchef

Halibut in stil Mediteranian

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • La inceput pun semintele de susan la prajit. Intro tigaita mica, pusa pe foc, punem cam 2 linguri de seminte la prajit. Cand incep sa se rumeneasca, le amestecam bine in permanenta, pana cand consideram ca aceste seminte de susan sunt prajite.
  • Ciupercile curatate si spalate, se feliaza subtire si le presaram putina sare, pentru a incepe sa lase apa din ele. Fileurile de Halibut, pe care le-am ales pentru preparare, le uscam cu prosoape de hartie.
  • Incingem o tigaie si adaugam uleiul de masline. Introducem fileurile de Halibut in tigaie si le prajim pana capata o crusta maronie pe ambele parti. Adica circa 4-5 minute pe fiecare parte.
  • In timp ce pestele se prajeste, incepem sa pregatim ingrediente.Avem nevoie de usturoi tocat marunt, ceapa tocata marunt, masline, capere, vin sec, frunze proaspete de busuioc, oregano, suc de rosii si rosii tocate din conserva.
  • Incingem tigaia si punem uleiul de masline in ea! Adaugam usturoiul si ceapa maruntite pentru a se rumeni si a-si lasa aromele in uleiul de masline!Cand ingredientele noastre se rumenesc bine, putem adauga untul pentru a prevenii arderea lor exagerata si pentru a aroma aceste ingrediente.
  • Adaugam caperele si maslinele maruntite. In timp ce tigaia cu preparatul nostru de baza se prepara pe aragaz, ne ocupam de tigaia cu ciuperci. Acestia inca mai "fierb" in sosul lor propriu. Cand sosul scade, lasam focul mai mic si adaugam otetul de orez si sosul de soia peste ciuperci. Acestea vor aroma ciupercile.
    In cealalta tigaie, turnam vinul peste ingredientele aflate deja in tigaie si le lasam sa se caleasca la foc mic. Mai puteti adauga acum si maslinele intregi. Cand sosul a scazut, adaugam rosiile tocate din conserva si sucul de rosii. Amestecam bine toate ingredientele pana le omogenizam. Luam busuiocul proaspat si-l maruntim, taindu-l fin cu cutitul. Il presaram peste ingredientele din tigaie. Adaugam acum si oregano si fulgii de chilli rosu. Gustam sosul facut si eventual mai asezonam cu sare si piper, dupa gust.
  • Cand totul e omogenizat, luam bucatile de Halibut pe care le-am pus deoparte si le punem peste sosul din tigaie. In felul acesta, reincalzim putin carnea pestelui ca sa ajunga la nivelul sosului. Acum, toate ingredientele sunt facute, asa ca incepem montarea farfuriilor de servit.Luam o bucata de fileu de Halibut si il punem in farfurie. Sosul de masline, rosii cu busuioc si capere, il turnam peste fileul nostru. Adaugam alaturi ciupercile sotate si presaram tot preparatul cu semintele de susan prajite anterior! O frunza de busuioc proaspata, completeaza coloristica preparatului.


Poze

Halibut in stil Mediteranian
Halibut in stil Mediteranian - poza 2
Halibut in stil Mediteranian - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

24/07/2013

Arome indescriptibile, texturi de vis!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2012

Imi imaginez ca ar trebui sa iasa minunat, dar eu am pregatit-o mult mai simplu (doar pentru noi doi) si fara atit de multe componente si a iesit bine si gustos. Calde felicitari pentru felul cum e prezentat acest "site"

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Hamburger in stil sloppy joe
Hamburger in stil sloppy joe
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Cateva cuvinte despre …Halibut Cateva cuvinte despre …Halibut Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează