Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
Marinada: Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
Marinada: Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc. Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.
Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc. Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.
Pregatirea fripturii: Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste. Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne. Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
Pregatirea fripturii: Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste. Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne. Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.
Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.
Comentarii:
Probam... :D