Consommé de pui cu clatite

Felul principal
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Pentru clatite:

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Dupa limpezire,adaugam in supa cateva fire de sofran. Zarzavaturile se curata se spala si se lasa intregi. Se spala bine puiul si se portioneaza. Se pun toate ingredientele intr-o oala mare,cu apa rece si sare. Oala se pune pe cel mai mic foc,cu flacara data la minim.Trebuie sa fiarba,dar incet,incet.
  • Aceasta este unul din secretele supei limpezi.Daca o fierbeti asa ,nu va mai trebui sa o clarificati cu albus de ou. In timpul fierberii nu se mai adauga apa. Din cand in cand se spumeaza.Fierberea poate dura 4-5 ore. Cand supa a scazut la jumatate iar zarzavaturile si carnea sunt bine fierte,se termina prima etapa.
  • Se lasa la rece pana a doua zi. Dupa racire,grasimea de deasupra se aduna cu o lingura si chiar cu servetele daca este nevoie.Supa nu trebuie sa contina grasime.
  • Apoi supa se strecoara printr-o sita fina in care am pus tifon. Carnea si legumele rezultate se pot folosi la alte preparate. Din zarzavaturi puteti face un sos vanatoresc,iar carnea e minunata cu cartofi pure si un sos de smantana, rosii,sau fructe.Mie imi place cu sos de mere.
  • Punem supa limpezita pe foc si Preparam clatitele. Pentru clatite,amestecam ingredientele si facem 5 clatite foarte subtiri intr-un teflon uns cu unt. Untul le da o savoare deosebita.
  • Taiem apoi clatitele in fasii subtiri de 1 cm,le asezam in farfurii si turnam cu grija supa.Ornam cu cateva firisoare de sofran si verdeata.
  • Consommeul,se poate servi si in cani cu conditia sa nu aiba nici un adaos ,de clatite,taieteti.Sa fie limpede. Se poate servi in cani speciale de supa. O alta conditie este sa fie foarte fierbinte,pentru ca se raceste repede.

Punctează această reţetă

piscotelPiscotel

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Mmmmmmmmmmmmmmmmm

abuz

anonymous

Fyjkf

abuz