Dupa limpezire,adaugam in supa cateva fire de sofran. Zarzavaturile se curata se spala si se lasa intregi. Se spala bine puiul si se portioneaza. Se pun toate ingredientele intr-o oala mare,cu apa rece si sare. Oala se pune pe cel mai mic foc,cu flacara data la minim.Trebuie sa fiarba,dar incet,incet.
Aceasta este unul din secretele supei limpezi.Daca o fierbeti asa ,nu va mai trebui sa o clarificati cu albus de ou. In timpul fierberii nu se mai adauga apa. Din cand in cand se spumeaza.Fierberea poate dura 4-5 ore. Cand supa a scazut la jumatate iar zarzavaturile si carnea sunt bine fierte,se termina prima etapa.
Se lasa la rece pana a doua zi. Dupa racire,grasimea de deasupra se aduna cu o lingura si chiar cu servetele daca este nevoie.Supa nu trebuie sa contina grasime.
Apoi supa se strecoara printr-o sita fina in care am pus tifon. Carnea si legumele rezultate se pot folosi la alte preparate. Din zarzavaturi puteti face un sos vanatoresc,iar carnea e minunata cu cartofi pure si un sos de smantana, rosii,sau fructe.Mie imi place cu sos de mere.
Punem supa limpezita pe foc si Preparam clatitele. Pentru clatite,amestecam ingredientele si facem 5 clatite foarte subtiri intr-un teflon uns cu unt. Untul le da o savoare deosebita.
Taiem apoi clatitele in fasii subtiri de 1 cm,le asezam in farfurii si turnam cu grija supa.Ornam cu cateva firisoare de sofran si verdeata.
Consommeul,se poate servi si in cani cu conditia sa nu aiba nici un adaos ,de clatite,taieteti.Sa fie limpede. Se poate servi in cani speciale de supa. O alta conditie este sa fie foarte fierbinte,pentru ca se raceste repede.
Comentarii:
Mmmmmmmmmmmmmmmmm
Fyjkf