Speli carnea de vita, o tai cubulete si o pui la fiert intr-o oala mare, mica sa zicem medie, cat de vreo 6-7 portii. O sa vezi ca dupa vreun sfert de ora pe deasupra apei apare o spuma, nu prea placuta la vedere. Nu-i da ignore, nu dispare de la sine, trebuie luata cu o paleta .
Cureti legumele, le speli bine si le tai dupa preferinta rondele sau feliute. Singura regula e la ceapa, trebuie taiata marunt.
Sa fi tot trecut vreo 20-25 de minute de cand ai pus carnea la fiert, poti sa adaugi in oala si toate legumele si sa mai lasi inca vreo 20 de minute. Evident, poti sa verifici la un moment dat, pescuiesti o bucatica de carne si o tai pe un fund sa vezi daca s-a patruns bine.
Adaugi taiteii si mai lasi 10 minute, poti in timpul asta sa pui sare dupa cum si cat iti place.
Stingi focul si presari pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
Rau, ca sa nu zic mojic mai este nairdas, ceapa era taiata marunt si bineinteles ca asa se pune! De acord ca este mai bun rasolul unde si osul da savoare. Fotografia arata impecabil, poate pastele sa nu stea mai mult de 5-6 min la fiert, patrunjelul este f. indicat. Sarea noi o punem atunci cand punem apa la fiert. Pofta mare adevaratilor gurmanzi!:)
Merge si cu rasol de vita, dupa fierbere suficienta rasolul se scoate de pe os, se marunteste corespunzator, ceapa si zarzavaturile se calesc usor, separat (plus morcov si ardei gras), poti pastra si maduva osului, in rest, la fel...
Sunt un mini , mini bucătar și da plac aceste comentarii lăsate de voi . Este OK și cu carnea de vită , chiar mi-a trecut prin minte că e bună și de vițel.
Amatorism!Pare mai degrabă ciorba.Nu ne batem joc de muțchiuleț care se pretează la preparate mult mai elaborate și este foarte scump comparativ cu rasolul,pieptul sau coada de vita care dau supei un gust mult mai bun.
Kikomica si-a mai revizuit exprimarea, felicitari. Sa speram ca in curand va renunta si la expresiile "tehnice" imprumutate din limbajul IT ( nu-i da ignore), care nu prea au ce cauta in textul unei retete culinare. In ceea ce priveste comentariul despre sud, nord, est, vest...sunca-slanina,etc., cred ca regionalismele si caracteristicile culinare ale fiecarei provincii ale unei tari (indiferent care), sunt prezente si manifeste oriunde si oricand, facand parte din cultura tarii respective. De aceea, consider ca e de prost gust sa se faca asemenea comentarii in spatiul public. Oricum, pentru "pulpa din spate a porcului, afumata", s-a folosit intotdeauna, indiferent de zona termenul de "jambon", nu "bacon".
Asta nu e supa mai mult e ciorba. Supa trebuie sa fie clara ,dupa fierbere se strecoara si apoi se pun pastele. Carne si legumele se servesc separat cu diferite sosuri. Apoi supa nu se face din muschiulet ci din rasol de vita si os de vita. Cine a scis reteta e complet pe dinafara.
Comentarii (31):
Rau, ca sa nu zic mojic mai este nairdas, ceapa era taiata marunt si bineinteles ca asa se pune! De acord ca este mai bun rasolul unde si osul da savoare. Fotografia arata impecabil, poate pastele sa nu stea mai mult de 5-6 min la fiert, patrunjelul este f. indicat. Sarea noi o punem atunci cand punem apa la fiert. Pofta mare adevaratilor gurmanzi!:)
Merge si cu rasol de vita, dupa fierbere suficienta rasolul se scoate de pe os, se marunteste corespunzator, ceapa si zarzavaturile se calesc usor, separat (plus morcov si ardei gras), poti pastra si maduva osului, in rest, la fel...
Ok
Imi place paghinea voastra .santeti cei mai tari...
Sunt un mini , mini bucătar și da plac aceste comentarii lăsate de voi .
Este OK și cu carnea de vită , chiar mi-a trecut prin minte că e bună și de vițel.
Poftă bună vouă și oaspeților voștri .
Amatorism!Pare mai degrabă ciorba.Nu ne batem joc de muțchiuleț care se pretează la preparate mult mai elaborate și este foarte scump comparativ cu rasolul,pieptul sau coada de vita care dau supei un gust mult mai bun.
Kikomica si-a mai revizuit exprimarea, felicitari. Sa speram ca in curand va renunta si la expresiile "tehnice" imprumutate din limbajul IT ( nu-i da ignore), care nu prea au ce cauta in textul unei retete culinare. In ceea ce priveste comentariul despre sud, nord, est, vest...sunca-slanina,etc., cred ca regionalismele si caracteristicile culinare ale fiecarei provincii ale unei tari (indiferent care), sunt prezente si manifeste oriunde si oricand, facand parte din cultura tarii respective. De aceea, consider ca e de prost gust sa se faca asemenea comentarii in spatiul public. Oricum, pentru "pulpa din spate a porcului, afumata", s-a folosit intotdeauna, indiferent de zona termenul de "jambon", nu "bacon".
Nu e nici clasic si ma intreb unde au vazut unii comic, daca nu cumva reteta te face sa razi cu pofta de prostia autoarei.
Asta nu e supa mai mult e ciorba. Supa trebuie sa fie clara ,dupa fierbere se strecoara si apoi se pun pastele. Carne si legumele se servesc separat cu diferite sosuri. Apoi supa nu se face din muschiulet ci din rasol de vita si os de vita. Cine a scis reteta e complet pe dinafara.
Pentru nairdas:sunca afumata=pulpa din spate?Atunci jambonul=cu ...?Ghici comentator rau intentionat.Reteta este destul de bunicica.