Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca

Felul principal
4 porții
Ușor
1 oră

Daca doriti o masa consistenta si gustoasa, atunci incercati meniul acesta vegetarian si veti fi absolut incantati si multumiti de ce veti avea in farfurie. Fiindca sunt multe proteine insumate, provenite atat din boabele de hrisca, cat si din ciuperci, acest fel de mancare poate fi servit la fel de bine si la pranz. Insa poate reprezenta si o cina daca ne gandim ca vom avea in farfurie numai legume.

Ingrediente

4

Preparare

  • Eu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul, piciorusele ciupercilor pentru ca pot fi folosite daca sunt in stare buna si un ardei capia.

    Cand boabele de hrisca au dat in cloclot, le-am scurs de apa si le-am adaugat si pe ele in castron, alaturi de piciorusele ciupercilor, ardeiul capia si dovlecelul. Am presarat si un praf de condimente – sare, piper alb si busuioc proaspat.
  • Am inceput a umple ciupercile cu compozitia rezulata din legume si dupa ce am umplut fiecare ciupercuta in parte, le-am asezat intr-o tava intinsa, unsa cu putin ulei de porumb.

    Deasupra fiecarei ciuperci umplute am asezat cate o felie de rosie taiata circular, iar la suprafata, ca un fel de capacel am asezat cate o feliuta de branza de capra. Branza avea sa se topeasca in cuptor si sa sigileze bine ciupercile astfel ca umplutura sa nu se verse prin tava.
  • Am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 25 de minute si am scos cand ciupercile erau rumenite, iar branza topita si rumenita si ea un pic – chiar prinsese putina crusta la suprafata.

    Mi-a placut ca aromele s-au imbinat tare armonios ceea ce a facut ca mancarea aceasta simpla de fapt sa fie delicioasa si sa arata foarte elegant.

    Am servit alaturi de cateva felii de bacon incins in tigaie fara ulei si sos de usturoi facut in casa.
gatituleojoacaGatituleojoaca

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
05/09/2013

Trebuie neaparat branza de capra si ulei de porumb ?

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
gatituleojoaca
Răspuns gatituleojoaca:

Nu neaparat. Folositi ce aveti la indemana si ce va place. Eu am ales branza de capra si uleiul de porumb din motive de sanatate.

02/02/2014

Foarte gustoase

(0) (0) abuz
31/01/2014

Bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

(0) (0) abuz
29/01/2014

Bunnnnnnn

(0) (0) abuz
12/01/2014

Cred ca va fi ceva delicios..maine voi face si eu

(0) (0) abuz
17/10/2013

Pare o reteta extra

(0) (0) abuz
06/09/2013

I-mi plac ciupercile la nebunie

(0) (0) abuz
06/09/2013

Sint bune ciupercile

(0) (0) abuz
05/09/2013

Super buna,sanatoasa

(0) (0) abuz
05/09/2013

Delicioase

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2