Ciorba de linte

Ciorba de linte
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Ingrediente pentru 4 portii (in functie de cata apa pui):

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Potrivita in vremea Postului sau pentru un regim vegetarian, ciorba de linte o gasesc foarte usoara si placuta ca gust. Un ingredient care nici nu-ti ia simturile pe sus dar nici nu te agreseaza, lintea este varianta mai fina a boabelor de fasole ca aroma si textura.


    Lintea o speli intr-o apa si o lasi la inmuiat cateva ore. Cu cat o lasi mai mult, cu atat va fierbe mai usor. Cand boabele s-au umflat suficient, o pui la fiert in apa rece si ii schimbi apa tot cu una rece atunci cand da in clocot.

    Adaugi sarea iar aceasta va fi cantitatea de lichid din care va rezulta ciorba. O lasi sa fiarba cu totul in jur de 30-40 de minute, incerci sa sfarami un bob intre degete si vezi daca-i facuta. Cu 15 minute inainte de a stinge focul adaugi morcovii, ceapa, usturoiul, toate taiate marunt si legumele deshidratate. In ultimele minute adaugi si cimbrul, stingi focul si lasi oala acoperita. Servesti ciorba calda, desi am incercat-o si rece si mie una mi-a placut si asa. Pofta buna!
Dulceata_de_trandafiriDulceata_de_trandafiri

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

John_

Legume deshidratate sau nelipsitul "cub"! Nici pentru spitale nu ar merge dupa cum arata. Daca asta este reteta pentru cea mai banala ciorba de legume, "felicitari"!

abuz

ildi

Arata foarte bine si gustul cred ca este la fel de bun!

abuz

aurel-lucian

O voi incerca,este simpla.De remarcat ca alte gospodine te indruma sa nu o pui la inmuiat,dar,cate case,atatea obiceiuri.

abuz

anonymous

Foarte delicioasa

abuz

anonymous

Super reteta!

abuz

anonymous

Nu arata asa de bine

abuz

anonymous

E super

abuz

anonymous

Buna.

abuz

anonymous

Buna rau

abuz

anonymous

Roxana

abuz
  • pagina 1 / 2