Ingrediente pentru 4 portii (in functie de cata apa pui):
Preparare
Potrivita in vremea Postului sau pentru un regim vegetarian, ciorba de linte o gasesc foarte usoara si placuta ca gust. Un ingredient care nici nu-ti ia simturile pe sus dar nici nu te agreseaza, lintea este varianta mai fina a boabelor de fasole ca aroma si textura.
Lintea o speli intr-o apa si o lasi la inmuiat cateva ore. Cu cat o lasi mai mult, cu atat va fierbe mai usor. Cand boabele s-au umflat suficient, o pui la fiert in apa rece si ii schimbi apa tot cu una rece atunci cand da in clocot.
Adaugi sarea iar aceasta va fi cantitatea de lichid din care va rezulta ciorba. O lasi sa fiarba cu totul in jur de 30-40 de minute, incerci sa sfarami un bob intre degete si vezi daca-i facuta. Cu 15 minute inainte de a stinge focul adaugi morcovii, ceapa, usturoiul, toate taiate marunt si legumele deshidratate. In ultimele minute adaugi si cimbrul, stingi focul si lasi oala acoperita. Servesti ciorba calda, desi am incercat-o si rece si mie una mi-a placut si asa. Pofta buna!
Legume deshidratate sau nelipsitul "cub"! Nici pentru spitale nu ar merge dupa cum arata. Daca asta este reteta pentru cea mai banala ciorba de legume, "felicitari"!
Comentarii (14):
Legume deshidratate sau nelipsitul "cub"! Nici pentru spitale nu ar merge dupa cum arata. Daca asta este reteta pentru cea mai banala ciorba de legume, "felicitari"!
Arata foarte bine si gustul cred ca este la fel de bun!
O voi incerca,este simpla.De remarcat ca alte gospodine te indruma sa nu o pui la inmuiat,dar,cate case,atatea obiceiuri.
Foarte delicioasa
Super reteta!
Nu arata asa de bine
E super
Buna.
Buna rau
Roxana