Fiert ciolanul cam o jumatate de ora, aruncat apa, crestat soriciul in cruce, apoi frecat cu amestecul de sare, piper, usturoi si chimen. pus ciolanul direct pe gratarul cuptorului, si asezat dedesupt o tava cu hartie de copt, sa se scurga grasimea.
Primele 30 de minute cuptorul a fost setat pe 220 grade, apoi pe 180, cam 2 ore. In timpul cat a stat la cuptor, ba turam bere, ba grasime din tava. Nu are rost sa zic cum a aratat bietul cuptoras la final da' s-a meritat.
Taiat cubulete castraveciorii si ceapa, si cartofii feliute, pus totul intr-un vas pregatit un sos din 3 linguri maioneza, 2 linguri iaurt si o lingura mustar.
Pus sosul peste restul ingredientelor, amestecat, potrivit de sare si piper, tras o folie si am bagat la rece, sa se patrunda aromele.
A trecut timpul, carnea arata intr-un mare fel deja, asa ca am scos-o pe un platou si admirat servit alaturi de salata, si de un pahar cu bere, desigur .
Comentarii:
Http://silvia-unaalta.ro/2009/10/04/meniu-ca-la-oktoberfes/