A curatat si spalat cartofii,apoi i-a feliat si i-a repartizat în tigaia cu untura încinsa.A amestecat.
Dupa ce încep a se rumeni se scade focul si se acopera. A amestecat usturoiul cu patrunjel si am feliat pe mandolina ciuperca maronie.
Le-a presarat peste cartofi.Am scuturat tigaia si a acoperit-o. Pîna sînt gata nu se mai amesteca în cartofi,doar se scutura tigaia.
Se lasa la odihna acoperiti timp de 10-15 minute.În final am condimentat putin. În acest timp a pregatit fileurile de salau. Le-a presarat doar cu un amestec de sare de mare cu verdeturi si le-a stropit cu zeama de lamîie.
Le-a prajit cîteva minute pe fiecare parte.Fiecare bucata necesita un alt timp de prajire. Jumatatea dinspre coada e mai subtire,iar partea de la jumatate spre cap mai groasa.
Se prajeste pe partea cu piele,apoi pe cealalta. Fileurile de salau sînt fine,si se prajesc si întorc cu grija.Nu se condimenteaza dubios, nu rumenesc si nici nu se gatesc pe foc extrem de iute.
Ar fi pacat sa uscati un peste atît de fraged si bun.
Dupa parerea mea nici nu se condimenteaza excesiv.
Cu cît mai putin,cu atît mai bine veti simti delicateatea pestelui.