Cartofii se taie rondele mai groase, se introduc intr-un vas adanc si se amesteca bine cu condimente si putin ulei, apoi se aseaza in tava de aragaz, in care s-a intins in prealabil hartie de copt.
Cartofii se introduc in cuptorul bine incins si se lasa aproximativ 20-25 de minute, pana se patrund bine si se rumenesc.
Intre timp se pregateste sosul tzatziki: castravetii se rad pe razatoarea mica , se scurg de apa, apoi se adauga sarea, un catel de usturoi pisat, uleiul de masline si iaurtul fin; se amesteca pana se obtine un sos fin apoi se pune la frigider pana se consuma.
Pieptul de pui se curata de pielite si se feliaza ca pentru gratar, se condimenteaza si se pregateste ca si gratarul, in tigaie. Se intoarce pe toate partile pana se rumeneste putin, apoi bucatile de pui se asaza peste cartofii aproape gata, se piseaza si cateii de usturoi deasupra si se mai pune tava la cuptor, pentru inca 10-15 minute.
Dupa ce s-au scrus cele 15 minute, se aseaza pe un platou pentru ornare, se scoate de la frigider sosul tzatziki si totul este gata pentru a fi servit.
Comentarii:
K
Este usor de preprat, sanatos si foarte... foarte GUSTOS ! Carmen