Carbonnade flamande - petitchef

Felul principal
Foarte ușor
4 h 15 m
453 Kcal

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire4 ore
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 1Taiati carnea in cuburi si dati-o prin faina. Intr-o cratita topiti si rumeniti carnea pana cand devine maro-auriu.
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 2Apoi adaugati ceapa tocata, apoi buchetul garni si sezonati cu sare si piper. Adaugati berea si zaharul brun.
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 3Ungeti painea(cu miere) cu mustar si taiati-o in cuburi, apoi adaugati-le peste carne si amestecati. Acoperiti si gatiti timp de 2 pana la 6 ore. Carnea trebuie sa se desprinda fasii.
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 4Gata! Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care este secretul pentru a obține o Carbonnade Flamande perfectă?

Secretul constă în alegerea unei beri de calitate și a unui buchet garni bine echilibrat, care să aducă aromele specifice bucătăriei flamande.
Pentru a obține o carne fragedă, este recomandat să gătiți preparatul între 2 și 6 ore, în funcție de preferințele personale.
Carbonnade Flamande se potrivește excelent cu cartofi prăjiți, piure de cartofi sau pâine, ornata cu mărar și, opțional, cu murături.
Da, puteți reduce timpul de gătire folosind o oală sub presiune, dar aroma tradițională se dezvoltă cel mai bine prin gătirea lentă.
Da, puteți folosi carne de porc, dar gustul va fi diferit; asigurați-vă că ajustați condimentele pentru a se potrivi cu noul tip de carne.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 453Kcal
  • Carbo: 27g
  • Grăsimi: 13.9g
  • Grăsimi sat.: 6.3g
  • Proteine: 46.5g
  • Fibre: 1.6g
  • Zahăr: 15.5g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (352g)

Echipamente de gătit

Plită
PPetitchef_ro

Întrebări

Ce este buchet garni?

De origine franceză, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legătură formată din mai multe verdețuri, proaspete sau uscate care se scot dupa fierbere

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
3.94/5, 16 voturi 9 comentarii

anonymous

Eu cred ca este foarte sanatoasa !Am gatit aceasta reteta dar cu mai putina ceapa

am gătit această rețetă
abuz
stela_r2023

stela_r2023

Ce rol are painea și pusă la gătit 6 ore ?
Și gătirea 6 ore mi se pare foarte mult

abuz

Adriana

Cred ca ar fi bine să publicați rețete cu ceea ce putem găsi . Bouquet garni nu ar fi o problemă, îl putem face acasă (aici cred că ar fi potrivit frunză de dafin,1-2 o crenguțe de cimbru). Dar pâine cu miere chiar nu am văzut nici măcar la Carrefour care e franțuzesc. Aș dori să știu care este rolul pâinii în acest preparat. Pentru legat sosul avem făina.

abuz

Valentin

Buchetul garni (franceză pentru „buchet garnisit”; pronunțat [bukɛ ɡaʁni]) este un pachet de ierburi legat de obicei împreună cu sfoară și folosit mai ales pentru prepararea ciorbei, stocului, caserolelor și a tocanelor diverse. Buchetul este gătit cu celelalte ingrediente, dar este îndepărtat înainte de consum.

abuz

Gabriel

Ce este buchetul garni și unde se găsește?

abuz

Miahaeladia

Mie mi-a placut foarte mult. Berea, doamnelor, se descompune la fierbere si alcoolul dispare. ceea ce ramane este un "gust" mai deosebit care numai "aduce " a bere. Si , in ultima instanta, nu trebuie sa o gatiti si nici s-o mancati cand sunteti servite undeva. Puteti ramana la sfanta tocana cu mamaliga de acasa. Exista o intoleranta la ceea ce nu am obisnuit sa mancam, pe care nu o inteleg.

abuz

Rodica Rosenthal

Ma gindesc mai bine sa maninci o prajitura decit o mincare cu atita zahar si miere, si cu piine fiarta 6 ore...???

abuz

emilia_t2015

De ce nu este sanatoasa? Pentru ca se foloseste bere?!?!

abuz

mara_p2018

Nu este o mancare sanatoasa

abuz