Carbonnade flamande - petitchef

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
4 h 15 m

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire4 ore
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 1Taiati carnea in cuburi si dati-o prin faina. Intr-o cratita topiti si rumeniti carnea pana cand devine maro-auriu.
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 2Apoi adaugati ceapa tocata, apoi buchetul garni si sezonati cu sare si piper. Adaugati berea si zaharul brun.
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 3Ungeti painea(cu miere) cu mustar si taiati-o in cuburi, apoi adaugati-le peste carne si amestecati. Acoperiti si gatiti timp de 2 pana la 6 ore. Carnea trebuie sa se desprinda fasii.
  • Carbonnade Flamande - Petitchef - Preparare etapa 4Gata! Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.
PPetitchef_ro

Întrebări

Ce este buchet garni?

De origine franceză, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legătură formată din mai multe verdețuri, proaspete sau uscate care se scot dupa fierbere

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Eu cred ca este foarte sanatoasa !Am gatit aceasta reteta dar cu mai putina ceapa

am gătit această rețetă
abuz
stela_r2023

stela_r2023

Ce rol are painea și pusă la gătit 6 ore ?
Și gătirea 6 ore mi se pare foarte mult

abuz

Adriana

Cred ca ar fi bine să publicați rețete cu ceea ce putem găsi . Bouquet garni nu ar fi o problemă, îl putem face acasă (aici cred că ar fi potrivit frunză de dafin,1-2 o crenguțe de cimbru). Dar pâine cu miere chiar nu am văzut nici măcar la Carrefour care e franțuzesc. Aș dori să știu care este rolul pâinii în acest preparat. Pentru legat sosul avem făina.

abuz

Valentin

Buchetul garni (franceză pentru „buchet garnisit”; pronunțat [bukɛ ɡaʁni]) este un pachet de ierburi legat de obicei împreună cu sfoară și folosit mai ales pentru prepararea ciorbei, stocului, caserolelor și a tocanelor diverse. Buchetul este gătit cu celelalte ingrediente, dar este îndepărtat înainte de consum.

abuz

Gabriel

Ce este buchetul garni și unde se găsește?

abuz

Miahaeladia

Mie mi-a placut foarte mult. Berea, doamnelor, se descompune la fierbere si alcoolul dispare. ceea ce ramane este un "gust" mai deosebit care numai "aduce " a bere. Si , in ultima instanta, nu trebuie sa o gatiti si nici s-o mancati cand sunteti servite undeva. Puteti ramana la sfanta tocana cu mamaliga de acasa. Exista o intoleranta la ceea ce nu am obisnuit sa mancam, pe care nu o inteleg.

abuz

Rodica Rosenthal

Ma gindesc mai bine sa maninci o prajitura decit o mincare cu atita zahar si miere, si cu piine fiarta 6 ore...???

abuz

emilia_t2015

De ce nu este sanatoasa? Pentru ca se foloseste bere?!?!

abuz

mara_p2018

Nu este o mancare sanatoasa

abuz