Petitchef

Blanquette de veau a l'ancienne

Aceasta reteta traditionala provine din Basse-Normandie(Franta) si este potrivita pentru o cina, impreuna cu o salata verde si un vin rosu demisec.

Felul principal
6 porții
45 min
2 ore
Dificil

Ingrediente

6

Preparare

  • Carnea se spala, se taie bucati potrivit de mari. Morcovii se spala, se curata si se taie rondele cam de 1/2 cm grosime. 1 ceapa se spala, se curata si se taie pestisori. Verdeturile se spala si se leaga buchet. Se pun aceste ingrediente la fiert intr-o oala cu apa suficienta ca sa fiarba carnea(si sa nu mai fie nevoie sa adaugati!), cu sare si piper boabe. Se fierbe la foc mediu pana ce carnea este moale.
  • Cat fierbe carnea, se spala ciupercile si se taie bucati(daca sunt proaspete), daca nu, se folosesc ciupercile si zeama lor din cutie. Acestea se pun la fiert cu o felie de lamaie si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa ce au fiert, se scoate felia de lamaie, se scot ciupercile si se pastreaza zeama in care au fiert.
  • Se face "dulceata de ceapa". Se taie a doua ceapa marunt si se pune la prajit cu jumatate din unt, sare, putina apa si 1/2 lingurita de zahar, pana ceapa devine transparenta. Se pune deoparte.
  • Dupa ce carnea a fiert, se scoate si se pune deoparte. Zeama se strecoara si se pastreaza. In vasul in care se face mancarea, topiti restul de unt, adaugati faina si amestecati in asa fel incat sa adune untul. Se adauga treptat zeama de la carne amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Daca nu va ajunge zeama de carne pentru sos, adaugati din zeama in care au fiert ciupercile. Se lasa sa dea cateva clocote ca sa fiarba faina.
  • Se adauga apoi, pe rand, ciupercile, "dulceata de ceapa", carnea, iar la final, smantana treptat, amestecand bine dupa fiecare adaugire.
  • Se serveste cu garnitura de orez(fiert in apa cu unt si sare). Se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt si, dupa gust, cu feliile de morcovi care au fiert cu carnea.
  • Nu e usor, dar e foarte bun si merita efortul...Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Ghivece cu morcovi


Întrebări:




Comentarii:

01/10/2013

Excelenta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tocăniță gustoasă de somon
Tocăniță gustoasă de somon
4 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Ghivece cu morcovi
Ghivece cu morcovi
20 porții
1 h 57 m
Foarte ușor
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează