Cuptorul se preincalzeste la 180ºC. Intr-o cratita mare se incalzeste o lingura de ulei si se frig bibilicile pe toate partile pana devin aurii. Se scot si se pun deoparte.
In aceeasi cratita se incinge restul de ulei si se caleste baconul pana devine crocant. Se adauga cepele tocate, apoi varza rosie tocata foarte fin. Se lasa pe foc 5 minute pana se inmoaie apoi se adauga ienuparul, zaharul, otetul, cimbrul si supa fierbinte.
Se sareaza dupa gust. Peste varza se asaza bibilicile si se dau la cuptor 1½ ore, acoperite cu folie. Se indeparteaza folia si se mai coace 30 minute. Se aranjeaza pe un platou si se serveste.
Varza rosie cu perePlacintele cu carne de iepureSalata asiatica de varza rosiePlacinta cu carne de caprioaraPlacinta cu vita si varzaSarmale de post cu varza dulceMancare de varza murata cu struguriSalata de varza rosie cu prune uscateVarza cu orezSarmalute de puiSalata de varza rosie cu mere si suncaVarza rosie cu mereRulouri de varza rosieMinestrone genovezLasagna de varza cu carne.